Εκατοντάδες αυτοκίνητα στεγνώνουν από πλημμύρα

Οι καταστροφικές πλημμύρες που καταγράφηκαν στην Κίνα τον περασμένο Ιούλιο και συγκεκριμένα στην πόλη Τσεντσόου με τους σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοίκους, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 60 συνάνθρωποί μας και να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές. Για τρεις μέρες είχαν ανοίξει οι ουρανοί, ενώ καταγράφηκε ρεκόρ βροχόπτωσης 201,9 χλστ. σε μια ώρα.

Για πολλές μέρες παρέμειναν ακινητοποιημένα στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα σε επίπεδους δρόμους. Κάποια καλύφθηκαν ολόκληρα με νερό και ειδικά όσα παγιδεύτηκαν σε τούνελ, ενώ τα περισσότερα πλημμύρισαν μέχρι σχεδόν τη μέση, με αποτέλεσμα να εισχωρήσει νερό στο εσωτερικό τους. Μετά από αρκετές μέρες και αφού υποχώρησαν τα νερά, η πόλη Τσεντσόου έμοιαζε σαν ένα απέραντο νεκροταφείο αυτοκινήτων.

Οι κάτοχοί τους τα άφησαν με ανοιχτές πόρτες μες τη μέση του δρόμου για να στεγνώσουν, ενώ από την πλημμύρα δεν γλίτωσαν και πολλά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, όπως σε αυτή της Mercedes που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Get it on Google Play Download on the App Store