Έλληνας ντίλερ χρεώνει το test drive!

Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, σύνορα δεν γνωρίζει. Για την ακρίβεια, περισσότερο εκτός πατρίδας είναι που πολλοί Έλληνες διαπρέπουν. Η Γερμανία, φυσικά, αποτελεί διαχρονικό πεδίο δράσης. Εκεί, ένας συμπατριώτης μας ακολουθεί μια πολύ διαφορετική και επιθετική πολιτική, σχετικά με τον έλεγχο των αυτοκινήτων και των test drive.

O Χρήστος Σταμπολίδης είναι ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας Autohaus Ulzburg, που βρίσκεται στα περίχωρα του Αμβούργου και εμπορεύεται μεταχειρισμένα. Όπως δηλώνει ο ίδιος, η περιοχή είναι γεμάτη από «αγενείς και χασικλήδες πιτσιρικάδες» που επισκέπτονται αντιπροσωπείες αυτοκινήτων «για να κάνουν την πλάκα τους». Ο Σταμπολίδης καταγγέλλει πως πολλές φορές έχει αναγκαστεί να δείξει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα ή να προσφέρει test drive, για να μην εξελιχθεί τελικά η διαδικασία σε αγορά. Οπότε αποφάσισε να βάλει τέλος στην επέλαση των «αργόσχολων τζαμπατζήδων», χρεώνοντας τόσο την επίδειξη όσο και το test drive!

Αν κάποιος θέλει να δει ένα αυτοκίνητο στην Autohaus Ulzburg, θα πρέπει να καταβάλλει 15 ευρώ. Αν ζητήσει και test drive, ο λογαριασμός επιβαρύνεται με ακόμα 35 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, η έρευνα αγοράς μπορεί να φτάσει τα 50 ευρώ! Αν το αυτοκίνητο αγοραστεί, τότε τα χρήματα επιστρέφονται. Οι υποψήφιοι αγοραστές ενημερώνονται για την τακτική της εταιρίας τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσα από το site. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αιφνιδιάζονται όταν επισκέπτονται το κατάστημα. Αναμενόμενα, δεν λείπουν οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί, ιδίως μέσω του διαδκικτύου.

Πολλά σχόλια στις κριτικές είναι -να το θέσουμε κομψά- επικριτικά για το Σταμπολίδη και την επιχείρηση του, με τον συμπατριώτη μας όμως να μην αφήνει τίποτα να «πέσει κάτω»! Ως γνήσιος Έλληνας τσακώνεται κανονικά στα σχόλια, απαντώντας στις κριτικές «στεγνά» με χαρακτηρισμούς όπως «ανεπρόκοπε τατουαζάκια» και «ενοχλητικός αγρότης είσαι, όχι αγοραστής» (σε ελεύθερη μετάφραση). Ο ίδιος δηλώνει περήφανα στο Bild : «δεν πουλάω σε όλους» και «δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ορθότητα», αναφορικά με την έφεσή του στο να απαντάει στα σχόλια.

Get it on Google Play Download on the App Store