Έμπορος «έφαγε» 5 χρόνια για γυρισμένα κοντέρ!

Τα γυρισμένα κοντέρ συνιστούν τη μεγαλύτερη «πληγή» στην αγορά των μεταχειρισμένων. Και σε κάποιες χώρες, όπως η Αμερική, δεν αστειεύονται καθόλου με τους απατεώνες του είδους.

Ένας έμπορος μεταχειρισμένων καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 ετών από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, καθώς ομολόγησε πως διέπραττε απάτη εις βάρος ανυποψίαστων αγοραστών με τη μέθοδο της αναγραφής λιγότερων χιλιομέτρων από τα πραγματικά. Ο Shmuel Gali αγόραζε αυτοκίνητα από τη Φλόριντα, το Ιλινόι, το Μέριλαντ και το Μιζούρι, παραποιούσε τα στοιχεία των οδομετρητών και κατόπιν τα μεταπωλούσε στο Νιου Τζέρσι και την Πενσυλβάνια. Η «φάμπρικα» γινόταν από το 2006 μέχρι το 2011, διάστημα στο οποίο πουλήθηκαν από τα δυο καταστήματα του Ghali περίπου 690 αυτοκίνητα αναγραφόμενα πολύ λιγότερα χιλιόμετρα από τα πραγματικά.

Οι αφοί Gali μάλιστα δεν είχαν μέτρο στις «αναζωογονητικές» τους επεμβάσεις στα κοντέρ, καθότι μείωναν τον αριθμό κατά 69.000 μίλια μέσο όρο! Μιλάμε, δηλαδή, για πάνω από 110.000 χλμ. «κόψιμο», με το ανάλογο όφελος στην τιμή που αποκόμιζε η υποτιθέμενη εξαιρετική κατάσταση των αυτοκινήτων. Πέρα από τις ποινικές κυρώσεις και τη φυλάκιση, ο Shmuel Gali καλείται να καταβάλλει ένα ποσό 4 εκατ. δολαρίων (3,3 εκατ. ευρώ) σε αποζημιώσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store