Ένα Fiat…M3 από την Τουρκία!

Οι Τούρκοι ως γνωστόν, έχουν πολύ περισσότερο ανεπτυγμένο τον κλάδο της βιομηχανίας από εμάς. Για αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν ανοίγουμε καν την κουβέντα γιατί θα κλάψουμε. Ειδικά η Fiat, διατηρεί χρόνιους δεσμούς με τους γείτονες.

Δείτε ακόμα: Πόσα Toyota έχουν παραχθεί σε Ευρώπη – Τουρκία;

Μάλιστα αποτέλεσε την βάση για την δημιουργία της εγχώριας μάρκας Tofas, η οποία κατασκεύαζε Fiat περασμένων γενεών και τα πουλούσε με τα σήματά της. Οι σχέσεις με τους Ιταλούς δε, είναι τόσο στενές που διάφορα μοντέλα κυκλοφορούν με διαφορετικές ονομασίες στην Τουρκία, προσαρμοσμένες στα εθνολογικά γούστα των ντόπιων. Καλή ώρα το Tipo, το οποίο για τις αλυτρωτικές ορέξεις των γειτόνων μετονομάζεται σε Egea.

Το «Αιγαίο» είναι από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στους τουρκικούς δρόμους, είτε πρόκειται για ΙΧ είτε για ταξί. Υπάρχει μέχρι και αγωνιστική έκδοση, που συμμετέχει σε Ενιαίο και αποδίδει 180 άλογα από τον 1.400άρη T-Jet. Το Egea Cup λοιπόν, έχει έναν εμπρός προφυλακτήρα που παραπέμπει αμυδρά στον αντίστοιχο της BMW M3. Ένας Τούρκος αυτοκινητιστής αποφάσισε να «στρογγυλοποιήσει» την κατάσταση, τοποθετώντας τον προφυλακτήρα του βαυαρικού υπερ-σεντάν στο εμπρός μέρος του τουρκικού Tipo.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Fiat Tipo Hatchback diesel 1.3 MTJ 95 HP

Μαζί με αυτό, πήραν θέση 18άρες ζάντες που θυμίζουν αυτές της 7άρας E65 (4ης γενιάς, του 2001 δηλαδή), ενώ διακρίνονται επίσης πλαϊνές ποδιές και ένα διακριτικό spoiler στην άκρη της πόρτας του πορτμπαγκάζ.

Get it on Google Play Download on the App Store