Ένα Mazda MX-5 έτοιμο για…το Paris-Dakar (+video)

Το πρώτο MX-5 έμεινε στην Ιστορία ως το μοντέλο που έσωσε την κατηγορία των roadsters, αναβιώνοντας το πνεύμα θρυλικών βρετανικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του 60, όπως τα MGB και Triumph Spitfire. Με «αιχμή του δόρατος» το χαμηλό βάρος, το καταπληκτικό στήσιμο και την επικοινωνία με τον οδηγό (αρχές που τηρούνται μέχρι σήμερα, 4 γενιές αργότερα) το Miata δεν άργησε να λατρευτεί από το κοινό και να γίνει το πιο καλοπουλημένο roadster όλων των εποχών.

Δείτε ακόμα: Το Mazda MX-5 αποκτά την δύναμη που του αξίζει (+video)

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία ουδόλως ενδιαφέρουν μια παρέα Αμερικανών, οι οποίοι είδαν στο μικρό ιαπωνικό κάμπριο την ιδανική πλατφόρμα δημιουργίας ενός off road «κτήνους». Στον χώρο του κινητήρα δεν σημειώνονται αλλαγές, κάτι που σημαίνει πως διατηρούνται τα 130 άλογα του 1.800αρη ατμοσφαιρικού κινητήρα, τα οποία πλέον έχουν να κινήσουν αμιγώς εκτός δρόμου ελαστικά με τεράστιο «τακούνι». Η αλλαγή αυτή, πάντως, ισοσκελίζεται από την απώλεια βάρους ελέω αφαίρεσης κάθε είδους μόνωσης και επένδυσης από το εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Οι ακραίες εκτός δρόμου αναζητήσεις καθίστανται εφικτές με την νέα ανάρτηση, που στέλνει την απόσταση από το έδαφος στα επίπεδα του Jeep Wrangler. Το αμάξωμα έχει δεχτεί τις ανάλογες τροποποιήσεις (βλέπε «κόψε-ράψε») προκειμένου να αντεπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα, υπάρχουν προστατευτικές ποδιές εμπρός-πίσω, όπως επίσης snorkel (ο αναπνευστήρας εισαγωγής στα αριστερά του κινητήρα) και τέσσερις προβολείς υψηλής φωτεινότητας στην οροφή.

Get it on Google Play Download on the App Store