Ένα Ρωσικό ασθενοφόρο για τα δύσκολα!

Η Ρωσία είναι μια χώρα που φημίζεται για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες χιονοπτώσεις. Πολλές περιοχές είναι δύσκολο να προσεγγιστούν και για αυτό απαιτούνται ειδικά οχήματα με ενισχυμένες ικανότητες.

Δείτε ακόμα: Θηριώδες εκτός δρόμου όχημα Mega Cruiser Russia

Ακόμα και τα ασθενοφόρα για ορισμένες περιοχές είναι εξαιρετικών δυνατοτήτων, όπως το ιδιαίτερο εικονιζόμενο που βασίζεται στο… ιαπωνικό Hummer. Αυτό δεν είναι άλλο από το Toyota Mega Cruiser, που για την περίσταση έχει ονομαστεί Detra-SMP. Όπως και το κλασικό Hummer που έχει κυρίαρχο ρόλο στον αμερικάνικο στρατό, έτσι και το Mega Cruiser ξεχωρίζει με το εμφατικό παρουσιαστικό του. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο βρίσκεται στο Βλαδιβοστόκ, ως όχημα ανάγκης μιας ρωσικής εταιρείας εξορύξεων, η οποία δραστηριοποιείται σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή. Έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορεί να μεταφέρει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό, αλλά και το ιατρικό προσωπικό με ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα: Το κινεζικό SUV που ήθελε να γίνει BMW!

Αρχικά το αμάξωμα έχει ενισχυθεί περαιτέρω, ενώ έχουν μπει προστατευτικά πλέγματα στα πλαϊνά και πίσω παράθυρα. Το ύψος του από το έδαφος αγγίζει τα 420 χλστ. και πατάει σε ειδικού τύπου ελαστικά 37 ιντσών. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μαζί με μπλοκέ διαφορικό. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτε! Βέβαια δεν ανακοίνωσε πόσο κοστίζει, αλλά είμαστε σίγουροι πως θα τιμολογείται υψηλά.

Δείτε ακόμη: Από 7.740 ευρώ το νέο Lada Vesta

Get it on Google Play Download on the App Store