Ένα Skoda Karoq για ποδηλάτες!

Σαφώς και πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο, του οποίου η πλήρης ονομασία είναι Skoda Karoq Velo και όπως πολύ σωστά καταλαβαίνετε από την ονομασία του, βασίζεται στο δημοφιλές Karoq.


To Velo είναι δημιούργημα της Skoda Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι εμπνευστές του συγκεκριμένου πρωτότυπου μοντέλου, θέλησαν να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών που λατρεύουν την ποδηλασία.

Δείτε ακόμη: Test drive του Skoda Karoq στην Skoda Κοιλάκος

Η βάση του, το Skoda Karoq, διακρίνεται χάρη στο δυναμισμό του, αλλά και τους άνετους χώρους επιβατών και αποσκευών. Επιπλέον αυτών, το concept Velo, ενσωματώνει ότι χρειάζεται ο επαγγελματίας ποδηλάτης, μιας κι ότι έχει τοποθετηθεί πάνω του, έχει επιλεχθεί – κατασκευαστεί έπειτα από μεγάλη έρευνα στην οποία μετείχαν 1.500 Βρετανοί ποδηλάτες. Οι ευκολίες που παρέχει το Velo σε όσους εξασκούν αυτό το άθλημα είναι πολλές, αρχής γενομένης από ένα τύπου πιεστικό μηχάνημα για να πλένονται τα ποδήλατα, αλλά ακόμα κι ένα μίνι πλυντήριο στο οποίο μπορεί ο κάτοχος να καθαρίσει τα ιδρωμένα ρούχα της προπόνησης. Εξαιρετικά χρήσιμο όμως είναι και το ενσωματωμένο ψυγείο που φροντίζει να δροσίζει με τα ροφήματά του τους αθλητές.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Skoda Karoq 1.5 TSI ACT 150 PS

Όμως πέρα από τις πρακτικές εφαρμογές όπως οι προαναφερθείσες, κερασάκι στην τούρτα αποτελούν τόσο το drone που είναι προγραμματισμένο για να ακολουθεί τους ποδηλάτες, όσο και το ενσωματωμένο WiFi hotspot, αλλά και η λειτουργία κλήσης SOS της Skoda. Στο εσωτερικό, αλλά και στην οροφή του Karoq Velo, υπάρχουν χώροι και βάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερα συνολικά ποδήλατα. Αυτό που ξεκαθάρισε η Skoda Μεγ. Βρετανίας, είναι πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοντέλο δεν θα μπει στη γραμμή παραγωγής, αλλά μερικά επιλεγμένα εξαρτήματά του θα είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας.

Get it on Google Play Download on the App Store