Έναρξη παραγωγής του VW e-Crafter για την Ελλάδα

Το νέο Volkswagen e-Crafter έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό όχημα μεγάλου ωφέλιμου βάρους με μηδενικούς ρύπους. Ως αποτέλεσμα, έχει ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων, με αυτονομία ηλεκτροκίνησης έως και 173 χιλιόμετρα (σε κύκλο NEDC).

Δείτε ακόμη: Πάνω από 100.000 VW στην πρέσα για χάρη του περιβάλλοντος!

Προκειμένου να εξελίξει το e-Crafter, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα αξιολόγησε 210.000 οδηγικά προφίλ από περισσότερους από 1.500 πελάτες της. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι η πλειοψηφία των οδηγών διανύουν καθημερινά με το βαν τους 70-100 χιλιόμετρα. Αυτό το στοιχείο ελήφθη σοβαρά υπ’ όψιν, ώστε το νέο e-Crafter να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες προσφέροντας κορυφαία πρακτικότητα.

Το e-Crafter εξελίχθηκε παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρες Euro-6 (TDI) που έχουν βελτιστοποιηθεί ως προς την εκπομπή ρύπων. Αυτό εξασφάλισε ότι το e-Crafter είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να έχει βέλτιστα τοποθετημένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξοικονόμηση χώρου με την τοποθέτηση της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο κάτω μέρος του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 κ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Δείτε ακόμη: «Ευλογημένο» VW Golf IV με τον Άη Γιώργη στο καπό!

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Crafter είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος. Αποδίδει 136 ίππους (100 kW) και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Το e-Crafter προσφέρει μεγάλη ευκολία όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς  ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Όπως όλα τα Crafter, έτσι και το πλαίσιο του νέου μοντέλου κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Września (Πολωνία). Η τελική συναρμολόγηση των ηλεκτρικών εξαρτημάτων πραγματοποιείται στο βασικό εργοστάσιο της μάρκας στο Ανόβερο.

Δείτε ακόμη: VW California 6.1: Για αξέχαστες διακοπές!

Η Κosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά θα ανακοινώσει τιμές, διαθεσιμότητα καθώς και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης νέων παραγγελιών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store