Ενοικιάζονται ιστορικά Lada για σοβιετικές βόλτες!

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: αυτά που πρέπει να νοικιάσεις (βλέπε ταλαίπωρα σουπερμίνι σε νησιά) κι αυτά που θέλεις, αλλά δεν μπορείς (βλέπε supercars). Ένας Φινλανδός γεφυρώνει το χάσμα, μέσα από τα πολυαγαπημένα Lada!

Ο Hannu Laurikainen είναι μεγάλος λάτρης των ρωσικών τετράτροχων, ιδίως των Avtovaz και Lada. Ο παππούς του είχε ένα, μετά ο πατέρας του και εν συνεχεία ο ίδιος. Σχεδόν όλη του η οικογένεια, σε κάποια φάση της ζωής, είχε ένα αυτοκίνητο σοβιετικής προέλευσης κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 70 και 80. Την ίδια περίοδο ήταν πολύ δημοφιλή τα Lada γενικότερα στη Φινλανδία, φτάνοντας να πουλάνε 10.000 κομμάτια ετησίως! Σήμερα, τα παλιά ρωσικά αυτοκίνητα θεωρούνται κλασικά στη σκανδιναβική χώρα και ο Laurikainen βρήκε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί, δημιουργώντας μια εταιρία ενοικιάσεων αποκλειστικά τέτοιων οχημάτων.

Η Siperian Hummeri Oy ξεκίνησε τη δραστηριότητά της -οποία ειρωνεία- την περασμένη Πρωταπριλιά, αλλά μόνο ψέμα δεν είναι. Προς το παρόν βρίσκονται στα γραφεία της 10 σοβιετικά τετράτροχα, εκ των οποίων τα 8 μπορούν να μισθωθούν. Ο Laurikainen έχει δώσει ονόματα σε κάθε ένα από αυτά, όπως για παράδειγμα το μαύρο VAZ-2106, που ονομάζεται «Υπουργός». Το Lada Niva της παρέας έχει εξίσου ταιριαστό προσωνύμιο: «Σιβηρικό Hummer»! Μάλιστα, αυτός ο χαρακτηρισμός απαντάται και στην ονομασία της επιχείρησης. «Siperian Hummeri» στα φινλανδικά σημαίνει τόσο «σιβηρικός αστακός», όσο και «σιβηρικό Hummer». Την τιμητική του έχει το Zhiguli, καταλαμβάνοντας 3 από τις 8 εμπορικές θέσεις, ενώ παρόντα είναι τα Lada 1500 SL (ίδιο αυτοκίνητο με το VAZ-2106, άλλο όνομα) και 2105.

Get it on Google Play Download on the App Store