Ετοιμάζεται το VW T-Roc Cabriolet! (+video)

Η Cabrio εκδοχή του VW T-Roc φαίνεται πως ετοιμάζεται πυρετωδώς, εξ ου κι εντατικές δοκιμές του αυτοκινήτου, ώστε να ξεκινήσει η εμπορική του καριέρα το 2020.

Η VW έκανε τη μεγάλη έκπληξη, με την ανακοίνωση ότι σχεδιάσει να κατασκευάσει το όμορφο και compact SUV της, το T-Roc, και σε cabrio έκδοση, κάνοντας ξεκάθαρο πως η μάρκα επιθυμεί να φέρει στην αγορά κάτι που ο ανταγωνισμός της δεν έχει.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο VW T-Roc με 240 άλογα πάει… σφαίρα!

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το κόστος εξέλιξης – επένδυσης του T-Roc Cabriolet έχει αγγίξει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι στη VW τον τίτλο του δεύτερου κατασκευαστή μετά τη Land Rover, που δημιουργεί ένα «ξεσκέπαστο» SUV (το Wrangler εξαιρείται, καθότι είναι μια κατηγορία μόνο του). Προς το παρόν οι δοκιμές γίνονται με βαρύ καμουφλάζ και ουδείς μπορεί να αντιληφθεί τις λεπτομέρειες του μοντέλου, πέρα από το γεγονός πως έχουμε ένα 2θυρο αμάξωμα με υφασμάτινη οροφή.

Διαβάστε επίσης: VW T-Roc R με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ.!

Όσο μπορούμε να διακρίνουμε, το εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου φαίνεται πως έχει κοινά χαρακτηριστικά με το T-Roc, με τις πιο έντονες αλλαγές να τις έχουμε στο οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, όπου και θα φιλοξενείται η οροφή του. Ακόμα ένα σημείο που μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό για την κινητήρια γκάμα, η οποία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του κλειστού T-Roc, με την κατασκευή του να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Osnabruck στη Γερμανία και είναι η ίδια γραμμή παραγωγής με το VW Golf Cabriolet, ενώ αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στο Tiguan.

Get it on Google Play Download on the App Store