Εντοπίστηκε εργοστάσιο κατασκευής «μαϊμού» supercars!

Οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας εντόπισαν και προχώρησαν στο σφράγισμα του παράτυπου εργοστασίου, το οποίο κατασκεύαζε «μαϊμού» Ferrari και Lamborghini. Η βιοτεχνία κατασκευής των αντιγράφων των supercars διαφημιζόταν μάλιστα μέσω του προφίλ της στο Instagram, αλλά και στο κανάλι της στο YouTube, με τους αγοραστές να κάνουν μάλιστα και αξιολογήσεις για την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: Τι κρύβει ένα Mitsubishi Lancer Evo 8 των 6.400 ευρώ;

Σε έφοδο των αστυνομικών αρχών ανακαλύφθηκαν 8 αυτοκίνητα των οποίων η κατασκευή δεν είχε ολοκληρωθεί. Η πληροφορία για τη δράση αυτής της βιοτεχνίας έφτασε στις διωκτικές αρχές ύστερα από μηνύσεις που έκαναν η Ferrari και η Lamborghini, έπειτα από έρευνα που έκανε ειδική ομάδα που έχουν συστήσει και ψάχνει παράνομες δραστηριότητες που τις αφορούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Προ μηνών μάλιστα είχαν ανακαλύψει ένα ακόμη συνεργείο στη Κίνα. Η επιχείρηση στη Βραζιλία, ήταν οικογενειακό δημιούργημα, με τις τιμές των μοντέλων να ξεκινούν από τις 42.000 ευρώ και να φτάνουν έως και τις 60.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Lamborghini βασισμένη σε ιαπωνικό αυτοκίνητο!

Για την κατασκευή των replica αυτοκινήτων, οι τεχνίτες χρησιμοποιούσαν ανταλλακτικά από παλιά αυτοκίνητα, συνδυαστικά με κάκιστης ποιότητας πολυεστέρα. Μάλιστα κάτω από το καπό δεν υπήρχαν κινητήρες από supercars, αλλά νορμάλ μοτέρ από Mitsubishi, Alfa Romeo, Chevrolet, Opel και διάφορες ακόμη μάρκες. Δύο άντρες συνελήφθησαν (πατέρας και γιος ιδιοκτήτες του χώρου) οι οποίοι κατέθεσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες για παραποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας εξαιτίας της παράνομης χρήσης λογοτύπων και της αντιγραφής βιομηχανικού design.

Get it on Google Play Download on the App Store