Επ’ αυτοφόρω η νέα Skoda Octavia

Απέχουμε λίγο παραπάνω από 1 μήνα για την παρουσίαση της νέας Skoda Octavia, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Νοέμβρη στο εργοστάσιο της φίρμας, στο Μλάντα-Μπόλεσλαβ. Παρόλα αυτά, χάρις στο «αετίσιο» μάτι του Garáž.cz, έχουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο σε δράση δίχως πολύ καμουφλάζ.

Δείτε ακόμα: Made in Τουρκία τα νέα VW Passat & Skoda Superb

Βέβαια το τελευταίο δεν απουσιάζει, αλλά είναι τεχνηέντως τοποθετημένο στο αμάξωμα ώστε να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της τελικής μορφής. Χαρακτηριστικά είναι τα βαθουλώματα στο κάτω μέρος του προφίλ, αλλά και η διαμόρφωση του πίσω μέρους που θυμίζει Volvo S60 και S80 2ης γενιάς. Παρόλα αυτά, διακρίνουμε πως το σχήμα της τσεχικής μπερλίνας είναι πιο σφηνοειδές από πριν. Το περίτεχνο καμουφλάζ περιλαμβάνει αυτοκόλλητα στα εμπρός φανάρια και τους προβολείς ομίχλης, ώστε να μοιάζουν με αυτά του πρόσφατου Superb facelift. Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να εγκαταλειφθεί η διάταξη με τους χωριστούς προβολείς και όντως να θυμίζει τη ναυαρχίδα της Skoda.

Για το εσωτερικό τα έχουμε ήδη πει, με τις αναφορές και τις παραπομπές στο Scala να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Διαβάστε επίσης: Skoda Octavia 1.6 TDI με 152 ίππους και 307 Nm ροπής (+video)

Η νέα Skoda Octavia θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του νέου, 8ης γενιάς Golf, που σημαίνει ότι θα διαθέτει βελτιωμένη ακαμψία, μειωμένο βάρος και θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια. Νέα προσθήκη αναμένεται και το plug-in hybrid σύνολο, που έκανε πρεμιέρα στο ανανεωμένο Superb. Οι κινητήρες 1.0 TSI, 1.5 TSI, 1.5 TSI G-TEC, 2.0 TSI, 1.6 TDI και 2.0 TDI αναμένεται να συνθέσουν την γκάμα.

Get it on Google Play Download on the App Store