Επανέρχεται ως pick up το Ford Maverick

Ένα όνομα που μεσουρανούσε στα μέσα της δεκαετίας του 2000, το Maverick, φαίνεται πως θέλει η Ford να το επαναφέρει στο προσκήνιο, αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που θυμόμασταν, ως SUV.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Ford Puma ST

Οι φήμες για αυτό το σενάριο φούντωσαν, όταν ήρθε στη δημοσιότητα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για μια πίσω πόρτα με τα γράμματα MAVERICK κάτω ακριβώς από τη θέση για το λογότυπο (με σχήμα που παραπέμπει στης Ford). Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με τα όσα πρωτότυπα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αποκαλύπτουν πως η Ford εργάζεται πυρετωδώς για την δημιουργία ενός pick up. Ένα μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί κάτω από Ranger και θα βασίζεται στην πλατφόρμα C2 που αποτέλεσε τη βάση και για την τελευταία γενιά του Focus. Η παραγωγή του εικάζεται πως θα ξεκινήσει το 2021 στη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει ο 1.0 λτ. EcoBoost της Ford;

Όπως ανακοίνωσε και το Automotive News, το νέο αυτό pick up θα μοιράζεται μηχανικά μέρη με το Bronco και το Escape, όπως και τους EcoBoost κινητήρες, 1.5 και 2.0 λίτρων. Σχεδιαστικά θα είχε ενδιαφέρον αν μοιάζει τα σκίτσα που βλέπουμε από τον ανεξάρτητο σχεδιαστική Kleber Silva στο Behance.net. Ένα μοντέλο που θα έρθει για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των pick up, ο οποίος ισχυροποιείται με τα νέα μοντέλα που ετοιμάζουν η Hyundai, αλλά και η VW!

Get it on Google Play Download on the App Store