Επέστρεψε το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση και δεν είναι πλέον κάτι το πολύ μακρινό, αλλά πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα, που τη βιώνουν αρκετοί οδηγοί. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα διατίθεται αρκετά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από μίνι έως πολυτελείας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά επανέρχεται ένα EV, το οποίο είχε σταματήσει να παράγεται για αρκετό καιρό και πρόκειται για το γνωστό VW e-up!. Αποτελούσε το απόλυτο best seller στην κατηγορία του τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι χρόνοι παράδοσης να φτάνουν τους 16 μήνες! Για το λόγο αυτό, η Volkswagen διέκοψε προσωρινά να λαμβάνει νέες παραγγελίες για το μίνι όχημα στα τέλη του 2020. Τώρα που οι εκκρεμείς παραγγελίες διεκπεραιώθηκαν με επιτυχία, το μοντέλο είναι διαθέσιμο για παραγγελία ξανά στη Γερμανία και σταδιακά θα κυκλοφορήσει σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 83 ίππους και 210 Nm ροπής, επιταχύνει το αμάξωμα των 1.248 κιλών στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα σταματά στα 130 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 14,4 kWh/100 χλμ., ενώ η μπαταρία των 33,2 kWh (καθαρής χωρητικότητας) εξασφαλίζει μεικτή αυτονομία 258 χιλιόμετρα ή 354 χλμ. στην πόλη, όπου άλλωστε θα κινηθεί σχεδόν αποκλειστικά. Οι χρόνοι φόρτισης είναι 5 ώρες και 27 λεπτά σε φορτιστή AC 7,2 kW (0-100%) ή 60 λεπτά (0-80%) σε φορτιστή 40 kW DC.

Αυτή την στιγμή οι τιμές του e-up! στην Ελλάδα ξεκινούν από τις 24.680 ευρώ (χωρίς την κρατική επιδότηση «Κινούμαι ηλεκτρικά»), και αποτελεί το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Να σημειωθεί ότι το νέο μέγιστο ποσό της επιδότησης φτάνει τις 8.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store