Επικίνδυνη για τους οδηγούς η αλλαγή της ώρας

Το τελευταίο διάστημα πολλά έχουμε ακούσει σχετικά με την αλλαγή της ώρας και το αν και κατά πόσο θα είναι αυτή η τελευταία φορά που την αλλάζουμε από θερινή σε χειμερινή. Πολλές έρευνες μάλιστα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας οι οποίες δείχνουν τις αρνητικές επιρροές που έχει αυτή η αλλαγή στον άνθρωπο και στην καθημερινότητά του.

Δείτε ακόμη: Οι μάρκες με τα λιγότερο αξιόπιστα τούρμπο μοτέρ

Ακόμη μία είναι αυτή της «insurethebox», εταιρείας που ασχολείται με την ασφάλιση και την τηλεματική, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος για τους οδηγούς κατά 34% ανάμεσα στις ώρες 17:00 έως και 20:00. Ο κίνδυνος για τους άντρες οδηγούς είναι ακόμη μεγαλύτερος κατά 37%, ενώ για τις γυναίκες κατά 30% για τις ίδιες ώρες.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν έχει να κάνει με τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά με το γεγονός πως αυξάνονται οι ώρες νυχτερινής οδήγησης, ενώ για πολλούς νέους οδηγούς αυτές θα είναι και οι πρώτες ώρες που θα οδηγήσουν νύχτα.

Διαβάστε επίσης: Έτσι σβήνουμε το λαμπάκι του Check Engine (+video)

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από ανάλυση δεδομένων 4.000.000.000 ασφαλισμένων, εδώ και 10 χρόνια, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Get it on Google Play Download on the App Store