Επίσημο: Έρχεται το pick up της Hyundai!

Έχει περάσει μια γεμάτη τετραετία από τότε που η Hyundai μας παρουσίασε ένα πρωτότυπο pick up, με την ονομασία Santa Cruz. Μέχρι σήμερα το μόνο που ξέραμε ήταν ότι είχε πάρει το πράσινο φως για παραγωγή, δίχως περισσότερες λεπτομέρειες. Πλέον έχουμε ημερομηνία έναρξης και μέρος!

Δείτε ακόμα: Hyundai Veloster N 320+ ίππων είναι ο «φονιάς» του Type R!

Με ανακοίνωσή της, η κορεατική εταιρία δηλώνει πως το πολυαναμενόμενο αγροτικό της θα μπει στην παραγωγή το 2021 και συγκεκριμένα στη μονάδα του Μοτγκόμερι, στην Αλαμπάμα. Μάλιστα το αμερικανικό εργοστάσιο θα δεχτεί κονδύλι 410 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να επεκταθεί ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες συγκόλησης, συναρμολόγησης και επεξεργασίας. Συνολικά 1.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν τοπικά στο Μοτγκόμερι, με τις 200 εξ αυτών να προορίζονται αποκλειστικά για το εργοστάσιο.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το νέο Hyundai Sonata;

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι περιορισμένες. Στην ίδια μονάδα παραγωγής κατασκευάζονται επίσης τα Elantra, Sonata και Santa Fe. Ούτως ή άλλως το επικρατέστερο σενάριο, θέλει το Santa Cruz (αν ονομαστεί έτσι τελικά το μοντέλο) να βασίζεται στο μεσαίο SUV της Hyundai. Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα μοιράζεται και τα μηχανικά σύνολα. Ήτοι ένα 2.0 λτ. τούρμπο βενζίνης με 235 ίππους, ένα 2.4 λτ. επίσης βενζίνης με 185 ίππους και έναν πετρελαιοκινητήρα 2.2 λτ. με 200 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η τετρακίνησή του προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας.

Get it on Google Play Download on the App Store