Επίσημο: Lexus LC Convertible Concept

Η αποκάλυψη του πρωτότυπου LC Convertible θα γίνει με κάθε επισημότητα στην έκθεση του Detroit, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες για την κατασκευή της cabrio εκδοχής του LC.

Να θυμίσουμε πως το LC Coupe μας πρωτο-συστήθηκε προ τριετίας και τώρα η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να το προσφέρει στο κοινό της σε cabrio version. Μπορεί το LC Convertible να φέρει τον τίτλο του πρωτότυπου, όμως πρέπει να θεωρείται παραπάνω από σίγουρο πως θα βγει στην παραγωγή.

Δείτε ακόμη: Όταν η TRD πιάνει στα χέρια της το Lexus LC 500

Παρατηρώντας το πρωτότυπο μοντέλο, διαπιστώνουμε ότι δεν φέρει σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό, αν εξαιρέσουμε την αφαίρεση της οροφής. Διαφορετικό όμως είναι το οπίσθιο μέρος του LC Convertible συγκριτικά με τo LC Coupe, μιας και η ύπαρξη της μαλακής οροφής ανάγκασε τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα νέο πίσω τμήμα.
Με την οροφή κατεβασμένη, τονίζονται ακόμα περισσότερο οι αιχμηρές ακμές του, αφήνοντας παράλληλα σε κοινή θέα το ποιοτικό εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πιο ακραίο Lexus

Η καμπίνα 2+2 επιβατών, ξεχωρίζει από τα λευκά δερμάτινα καθίσματα και το μαύρο ταμπλό, αλλά και από τη διχρωμία που δημιουργείται από τις κίτρινες ραφές των καθισμάτων. Όπως αναφέρει κι ο υπεύθυνος σχεδιασμού του μοντέλου, Tadao Mori: «Το πρωτότυπο παντρεύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αρχικού coupe με το δυναμικό σχεδιασμό ενός ανοικτού convertible».

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία αναφορά σχετικά με τα μηχανικά μέρη του Lexus LC Convertible Concept, παρά μόνο στις διαστάσεις του πρωτότυπου μοντέλου. Έτσι το Lexus LC Convertible Concept έχει μήκος 4.770 χιλιοστά, πλάτος 1.920 χιλιοστά, ύψος 1.340 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο υπολογίζεται στα 2.870 χιλιοστά.

Get it on Google Play Download on the App Store