Επίσημο: O Wankel επιστρέφει αλλά…

Όσοι μας παρακολουθείτε θα θυμόσαστε δημοσιεύματά μας από το Σεπτέμβρη του 2017 (όπως μπορείτε να δείτε και εδώ) στα οποία λέγαμε πως η Mazda σκέφτεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τον περιστροφικό κινητήρα, αλλά όχι όπως τον είχαμε συνηθίσει. Και αυτό γιατί σκεφτόταν να τον τοποθετήσει σε ηλεκτρικό/υβριδικό μοντέλο.

Δείτε ακόμη: Όλα τα νέα μοντέλα του Παρισιού 2018

Πλέον ήρθε και η επίσημη ανακοίνωσή της να μας επιβεβαιώσει, αφού τελικά ο περιστροφικός κινητήρας (Wankel) θα κάνει όντως την εμφάνισή του σε ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Συγκεκριμένα, η Mazda ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ηλεκτρικό μοντέλο το 2020 το οποίο θα έχει δύο εκδοχές. Μία αμιγώς ηλεκτρική και μία με αυξημένη αυτονομία. Η τελευταία θα εφοδιάζεται με περιστροφικό κινητήρα που θα φορτίζει με τη λειτουργία του τις μπαταρίες που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα.

Διαβάστε επίσης: Ανανεωμένο Mazda MX-5 με ισχυρότερα μοτέρ

Σύμφωνα με τη Mazda ο περιστροφικός κινητήρας έχει μοναδικά πλεονεκτήματα για τέτοια χρήση, καθώς είναι μικρός σε μέγεθος, συμπαγής, ελαφρύς και έχει αυξημένη ισχύ, ενώ θα μπορεί να καίει και υγραέριο, προσφέροντας εναλλακτική σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Get it on Google Play Download on the App Store