Επιστρέφει θρυλικό grand tourer της Ford;

Η Ford έχει γράψει ιστορία με ολόχρυσα γράμματα στα βιβλία της αυτοκίνησης, με μοντέλα που κυριολεκτικά άφησαν εποχή σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στον κινηματογράφο των χρυσών δεκαετιών του ’50 και του ’60. Ενα από αυτά τα μοντέλα φημολογείται ότι έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ιστότοπος που ειδικεύεται σε θέματα της Ford και επικαλείται ανώνυμες πηγές της εταιρείας. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό το δημοσίευμα η φίρμα με το μπλε οβάλ σήμα, σκέφτεται να αναβιώσει το θρυλικό Thunderbird ως ανταγωνιστή του Chevrolet Corvette! Τα δυο μοντέλα υπήρξαν ανταγωνιστές στα… ντουζένια τους, αλλά το πρώτο έγινε γρήγορα ένα πιο πολυτελές grand tourer, σε αντίθεση με την «Κορβέττα» που παρέμεινε ένα πιστό αμερικανικό supercar. Έτσι, αν ισχύει το σενάριο, πιθανότατα η Ford θα επαναλάμβανε την ιστορία και δεν θα «έστελνε» το Thunderbird να ανταγωνιστεί την C8 Corvette, αλλά θα έριχνε στην αρένα των πωλήσεων ένα νέο πολυτελές grand tourer.

Στο σημείο αυτό εγείρονται τα επόμενα ερωτήματα. Οι κινητήρες που θα κινήσουν το μεγάλο αυτοκίνητο, πώς θα «τοποθετηθεί» απέναντι στη Mustang, ή εάν θα είναι διθέσιο ή τετραθέσιο. Ερωτήματα που σύντομα θα έχουν απαντήσεις εάν το πρότζεκτ προχωρήσει. Ωστόσο, να υπενθυμίσουμε κάποια… καλά νέα που ίσως είναι ενδεικτικά: Το όνομα «Thunderbird» αιτήθηκε να το κατοχυρώσει εκ νέου η Ford τον Ιανουάριο του 2021, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 ο παγκόσμιος διευθυντής της Ford για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, Jason Castriota, δήλωσε ότι η εταιρεία θα ήταν ανοιχτή στην αναβίωση μοντέλων που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο παρελθόν.

Αυτό, φυσικά, δημιουργεί ένα νέο ερώτημα για το αν το Thunderbird θα είναι EV. Λέτε να είναι… αστραπιαίες οι εξελίξεις;

Get it on Google Play Download on the App Store