Επιστροφή στις ΕΣΣΟ με αυτό το Mercedes G-Wagen

Το άκουσμα της είδησης για την απόσυρση των Στάγιερ έσπειρε νοσταλγία στις τάξεις του αντρικού φύλου, με όσους έχουμε περάσει από την θαλπωρή του Ε.Σ. να θυμόμαστε τις στιγμές που περάσαμε πηγαίνοντας βόλτα (βλέπε βολές, μεταφορά και εκπαίδευση για τους οδηγούς) με τα θρυλικά φορτηγά της ΕΛΒΟ. Κάτι ανάλογο, θέλει να προκαλέσει το σημερινό G-Wagen.

Δείτε ακόμα: Ιδού η «ευκαιρία» να νιώσετε πάλι… φαντάροι!

Ευρύτερα γνωστό ως Mercedes-Benz GD 250, εν προκειμένω Steyr-Puch και «Kurzversion». Κοινώς, με κοντό μεταξόνιο. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μας έρχεται από τις ένοπλες δυνάμεις της Αυστρίας, είναι ατρακάριστο, εφοδιάζεται με τον κλασικό ατμοσφαιρικό ντίζελ των 2.497 κ.εκ. και 84 ίππων, διαθέτει υδραυλικό τιμόνι (όποιος έχει στρίψει «Καναδέζα» χωρίς υποβοήθηση, αναγνωρίζει για τι ευλογία μιλάμε), έχει καινούργια λάστιχα, 4άρι χειροκίνητο κιβώτιο και 69.404 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Δεν φαντάζεστε τι μάρκα είναι αυτό το στρατιωτικό όχημα (+video)

Το συγκεκριμένο GD 250 προέρχεται από πλήρη αναπαλαίωση και συνοδεύεται από πιστοποίηση TUV, ενώ προαιρετικά μπορεί να έρθει με άδεια φορτηγού. Η τιμή για όλα αυτά; Ούτε 20.000 ευρώ. 19.990 για να ξανανιώσουμε φαντάροι και να έχουμε ένα αυτοκίνητο-ταμάμ για τις συνθήκες τις πόλεις. Τα σαμάρια και οι λακκούβες δεν υφίστανται, τα πεζοδρόμια κατά το παρκάρισμα επίσης -το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση, ελέω κοντού μεταξονίου και υδραυλικού τιμονιού-, ενώ γνωρίζετε πολύ κόσμο που θα παραβίαζε προτεραιότητα ή θα κόλλαγε προφυλακτήρα σε μια στρατιωτική Mercedes; Μπόνους τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις από τις «σειρούλες».

Get it on Google Play Download on the App Store