Επιτέλους στην Ευρώπη το Toyota GT86 GR (+video)

Η Toyota είναι γνωστό πως έχει «ρέντα» στα σπορ αυτοκίνητα τον τελευταίο καιρό. Πέρα από το Yaris GRMN και την επερχόμενη 5η γενιά της Supra, το GT86 δεν σταματάει να παρουσιάζεται σε ειδικές εκδόσεις. Η πλέον επίσημη, αυτή με τις περιποιήσεις του αγωνιστικού τμήματος Gazoo Racing, μέχρι πρόσφατα αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο της ιαπωνικής αγοράς. Τώρα, όμως, ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή του απόβαση.

Δείτε ακόμα: Με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

Το σπορ κουπέ της Toyota έχει ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση χάρη στο σπόιλερ εμπρός, τα πλευρικά μαρσπιέ και την αεροτομή, όλα σε μαύρο χρώμα, τα οποία συνοδεύονται από ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών επίσης σε μαύρο χρώμα. Το αμάξωμα του Toyota GT 86 GR Sport θα είναι βαμμένο αποκλειστικά σε τρία χρώματα και συγκεκριμένα σε κόκκινο, μαύρο και λευκό.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό της συγκεκριμένης έκδοσης του GT 86, οι οποίες πάντως είναι πιο ήπιες από ότι εξωτερικά. Και αυτό γιατί περιορίζονται στο δερμάτινο τιμόνι (έχει πλέον μικρότερη διάμετρο) και στα σήματα GR τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στο κουμπί εκκίνησης και στον πίνακα οργάνων.

Διαβάστε επίσης: Νέο Toyota Yaris GR Sport. Και υβριδικό και σπορ

Μηχανικά, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές. Το μοτέρ εξακολουθεί να είναι ο ατμοσφαιρικός 2λιτρος boxer των 205 ίππων και 212 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων χειροκίνητο ή αυτόματο.

https://twitter.com/twitter/statuses/1044182445556486144

Get it on Google Play Download on the App Store