Έρχεται Alfa Romeo Giulia με μοτέρ 1.3 λτ.;

Μια φορά και έναν καιρό… η Alfa Romeo Giulia έβγαινε στην παραγωγή ως Giulia 1300Giulia 1300 TI και Super και ήταν αρκετά αγαπητή από το κοινό. Η επιστροφή της όμως πριν από μερικά χρόνια στο αυτοκινητικό προσκήνιο δεν έγινε με σεμνά και… ταπεινά μοτέρ αλλά με μεγάλου κυβισμού σύνολα.

Δείτε ακόμη: Νέες εικόνες για την Alfa Romeo Giulia Coupe

Φαίνεται όμως πως οι Ιταλοί είναι διατεθειμένοι να το… πάρουν αλλιώς και να μας προσφέρουν και πιο γήινη έκδοση. Αυτή, σύμφωνα με τις φήμες πάντα που μας έρχονται από την Ιταλία, θα εφοδιάζεται με ένα νέο μοτέρ που θα έχει την κωδική ονομασία T4, θα είναι τετρακύλινδρο, χωρητικότητας 1.3 λτ. και με την βοήθεια τούρμπο θα αποδίδει 180 ίππους και 270 Nm ροπής.

Όσον αφορά στην Giulia αυτή καθ’ αυτή, οι φήμες τη θέλουν να έρχεται ανανεωμένη, με μικροαλλαγές στη σχεδίαση των φώτων και των προφυλακτήρων, ενώ και στο εσωτερικό θα υπάρχουν βελτιώσεις που θα κάνουν το αυτοκίνητο ακόμη καλύτερο ποιοτικά και εργονομικά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το μοτέρ αυτό θα είναι η απαρχή της νέας στρατηγικής του ομίλου FCA με νέα μικρότερα μοτέρ, ενώ θα το δούμε και σε άλλες εκδόσεις με μικρότερη ιπποδύναμη να τοποθετείται και σε μοντέλα της Fiat αλλά και της Jeep. Τέλος φαίνεται πως οι Ιταλοί έχουν στα σκαριά και νέο τρικύλινδρο μοτέρ (αυτό θα ονομάζεται T3) χωρητικότητας 1.0 λτ. με απόδοση 120 ίππων και 190 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Η μητέρα των μαχών! Giulia Quadrifoglio vs BMW M3 (+video)

Σύντομα θα ξέρουμε και επίσημα τι θα γίνει τελικά και αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες καθώς αρχές καλοκαιριού ο CEO του ομίλου FCA Sergio Marchione θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με το μελλοντικό πλάνο ανά μάρκα.

Get it on Google Play Download on the App Store