Έρχεται Ford Focus σε έκδοση pick up;

Η Ford ετοιμάζεται για ριζική αναδιάρθρωση στην γκάμα των μοντέλων της, ειδικά για την «ραχοκοκαλιά» των πωλήσεών της που ακούει στο όνομα «αγορά της Βορείου Αμερικής». Ήδη το Mondeo -εκεί Fusion– καταργήθηκε, ενώ και στην Ευρώπη οι ιθύνοντες του «Μπλε Οβάλ» ετοιμάζουν «σκούπα» για σχεδόν όλα τα MPV και το Mondeo. Το οργανόγραμμα της Ford αναφέρει πως το μέλλον είναι τα SUV με τα pick up, μια διαπίστωση που έρχεται να ενισχύσει έντονη φημολογία από την Αμερική σχετικά με πιθανό αγροτικό Ford Focus.

Δείτε ακόμα: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Σύμφωνα με το Automobile Magazine, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Ford φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός μικρού pick up, βασισμένο στην πλατφόρμα του μικρομεσαίου χάτσμπακ. Την φημολογία ήρθε να πυροδοτήσει η απόφαση της αμερικανικής εταιρίας να επαναφέρει το Ranger στην εγχώρια αγορά, φανερώνοντας πως και η ζήτηση για μικρότερα pick up υπάρχει και η θέληση από πλευράς κατασκευαστών να την καλύψουν. Το πιθανολογούμενο μοντέλο θα εξοπλίζεται με τον νέο 3κύλινδρο EcoBoost των 1.5 λίτρων, σε απόδοση 150 και 180 ίππων. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αποκλειστικά μπροστοκίνητο, καθώς ήδη υπάρχουν τουλάχιστον 4 pick up με τετρακίνηση από πάνω (Ranger και όλα της F-Series, δηλαδή τα F-150/F-250/F-350/Raptor). Τόπος κατασκευής αναφέρεται το εργοστάσιο της εταιρίας στο Μεξικό, ενώ δεν αποκλείεται και αυτό της Βραζιλίας. Πιο σίγουρη είναι η δεύτερη για την πρεμιέρα του μοντέλου, αντικαθιστώντας το Courier-ένα μικρό αγροτικό βασιζόμενο στο Fiesta 4ης γενιάς.

Διαβάστε επίσης: Τι προσφέρουν οι 3κύλινδροι turbo κινητήρες;

Η Βραζιλία θα λειτουργήσει και ως βολιδοσκόπηση για την Ford, στα πρότυπα του Ecosport, το οποίο παρουσιάστηκε και διατέθηκε εκεί, πέτυχε εμπορικά και εν συνεχεία διατέθηκε σε άλλες αγορές. Ενδεικτικό της off road τροπής που παίρνει η γκάμα των Αμερικανοευρωπαίων, είναι οι εκδόσεις Active των Fiesta και Focus, η έντονη φημολογία πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί με τον αντικαταστάτη του Mondeo στις Η.Π.Α. (η μετάλλαξή του σε crossover, δηλαδή), η αναβίωση του Bronco και η εμπορική επιτυχία του Ranger στην Ευρώπη, στην οποία είναι πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία.

Τελευταία φορά που οι Αμερικανοί παρουσίασαν κάτι αντίστοιχο, ήταν το 1979 με το Ranchero, που βασιζόταν στο αυστραλιανής καταγωγής σεντάν Falcon.

Get it on Google Play Download on the App Store