Έρχεται Hyundai Tuscon N με 340 ίππους!

Το πήραν απόφαση οι Κορεάτες και θα μας τρελάνουν, μιας και στην τελική ευθεία μπαίνει η παραγωγή του Hyundai Tuscon N, το οποίο θα αποδίδει 340 ίππους.

Έπειτα από το λανσάρισμα των i30 N και i30 N Fastback, η Hyundai αναμένεται να φέρει στην παραγωγή και την γρήγορη έκδοση του Tuscon η οποία θα κοντράρει στα ίσια τα Cupra Ateca, SQ5, αλλά και το επικείμενο, VW T-Roc R.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai i30 N (+video)

Στόχος του Ν Division, είναι το γρήγορο Tuscon να κυκλοφορήσει εντός των επόμενων δυο ετών, δηλαδή προς το τέλος ζωής του τρέχοντος μοντέλου. Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του Tuscon N δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο πως η ισχύς του θα φτάνει τουλάχιστον τα 340 άλογα και θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Εξαιρετικός χρόνος, αν αναλογιστείτε πως το i30 N χρειάζεται 6,1 δλ. τη στιγμή που έχει και 200 κιλά λιγότερα!

Διαβάστε επίσης: Μπορεί BMW 328i 20ετίας να τα βάλει με το Hyundai i30 N; (+video)

Όπως δήλωσαν και οι μηχανικοί εξέλιξης, «Απλά θα το εξελίξουμε με το πάσο μας, γιατί απλά όταν κυκλοφορήσει θα είναι ότι καλύτερο θα υπάρχει στην κατηγορία του». Ήδη μάλιστα κάνουν εκτεταμένες δοκιμές πάνω σε ένα κιβώτιο που βασίζεται σε αυτό του i30 N, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί, αν πρόκειται για κάποιο νέο 6αρι κιβώτιο, ή για το αναμενόμενο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Πέρα από το Tuscon N, Hyundai έχει στα σχέδιά της να λανσάρει ένα halo car, ωστόσο πριν από αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως η επόμενη Ν έκδοση θα βασιστεί πάνω στο i20. Το i20 N θα εμφανιστεί στις αρχές του επόμενου έτους με ισχύ περίπου 250 ίππων και με ηλεκτρονικό διαφορικό.

Get it on Google Play Download on the App Store