Έρχεται ηλεκτρική Ford Mustang!

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ήρθαν στην δημοσιότητα επίσημα teasers και πληροφορίες από την Ford, που έκαναν λόγο για εξέλιξη ενός ηλεκτρικού crossover που θα αντλούσε επιρροές από την Mustang. Τότε δεν ήταν σίγουρο αν θα χρησιμοποιεί το θρυλικό όνομα, ή απλά κάποια σχεδιαστικά τμήματα του ιστορικού pony car. Τώρα το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Δείτε ακόμα: Νέο Ford Kuga ήπιο υβριδικό, Plug-In και πλήρως υβριδικό

Μια αίτηση που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων την Πρωταπριλιά (οποία ειρωνεία), αποκαλύπτει την πρόθεση του «Μπλε Οβάλ» να κατοχυρώσει το όνομα «Mustang Mach-E». Το «Mach» παραπέμπει ευθέως στην εμβληματική Mach 1 του 1969, μια από τις πιο ποθητές Mustang όλων των εποχών. Σε αντίθεση με εκείνη, όμως, που στην κορυφαία της μορφή διέθετε έναν V8 7 λίτρων, το γράμμα «Ε» δεν θα μπορούσε να υποδηλώνει πιο διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το γεμάτο κυβικά παρελθόν. Η ηλεκτρική μόδα δεν αφήνει ανέγγιχτη ούτε τα muscle cars, με την Mustang Mach-E να διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που -σύμφωνα με τους μηχανικούς της Ford- «θα την κάνει να πηγαίνει του σκοτωμού».

Διαβάστε επίσης: Σε συνεργασία με την Ford το νέο VW Amarok

Τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι πολύ νωρίς για να δημοσιοποιηθούν. Το μόνο που γνωρίζουμε από επίσημα χείλη -πέραν της δυνατότητας να «πηγαίνει του σκοτωμού»- είναι ότι η αυτονομία θα φτάνει τα 600 χιλιόμετρα. Kαι ότι θα είναι crossover. Το αν θα χρησιμοποιηθεί το όνομα «Mustang» στην έκδοση παραγωγής, ή αν θα περιοριστεί σε κάποιο πρωτότυπο, είναι επίσης μετέωρο. Δεδομένου, πάντως, ότι η Porsche θα παρουσιάσει αντίστοιχη έκδοση της Taycan, μια ηλεκτρική Mustang με έφεση στις εκτός δρόμου διαδρομές θα αποτελούσε τον ιδανικό ανταγωνιστή.

Get it on Google Play Download on the App Store