Έρχεται ηλεκτρικό Dacia με 15.000 ευρώ!

Η Dacia έχει βάλει στόχο να φέρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το πρώτο στην ιστορία της, με τιμή εκκίνησης τα 15.000 ευρώ!

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 hp 4×4

Τα ευρωπαϊκά δεδομένα σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων, έχουν γίνει τρομερά αυστηρά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταφέρουν να ρίξουν το σύνολο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για το λόγο αυτό ετοιμάζουν τις ηλεκτρικές τους γκάμες.

Δείτε ακόμα: Renault Clio: No1 μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Dacia αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα βασίζεται στο Renault City K-ZE, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην αγορά της Κίνας. Το City K-ZE έχει μήκος 3.735 χλστ., προσφέρει αυτονομία 271 χλμ. (NEDC), χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 26,8 kWh. Ο κινητήρας του αποδίδει 45 ίππους και 125 Nm ροπής και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 105 χλμ./ώρα. Σαφέστατα η Dacia θα κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορέσει το μοντέλο να ενταχθεί στην αγορά της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ολοκαίνουργιο Dacia Sandero

Η εν λόγω προσθήκη είναι επιβεβλημένη για την Dacia, καθώς δεν διαθέτει κάποιο μοντέλο φιλικό προς το περιβάλλον στη γκάμα της και γι’ αυτό τα στελέχη της μάρκας πιέζουν όσο μπορούν, ώστε η κυκλοφορία του νέου ηλεκτρικού μοντέλου να γίνει έως τα τέλη του 2020. Για το λόγο αυτό η κατασκευή του θα γίνει στην Κίνα που υπάρχουν ήδη οι υποδομές. Εκεί, το Renault City K-ZE πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 61.800 γουάν (7.920 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store