Έρχεται νέο βασικό μοντέλο από την Alfa Romeo

H παρουσίαση της Tonale Concept ήταν μόνο η αρχή, από ό,τι φαίνεται, για τους Ιταλούς. Η επικεφαλής της Alfa Romeo Europe, Roberta Zerbi, δήλωσε πως η μιλανέζικη φίρμα εξελίσσει ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετείται στην βάση της γκάμας, αντικαθιστώντας την ΜiTo.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Alfa Romeo Giulia 2.0 λτ. 280 hp Veloce Q4

Η Zerbi δεν έδωσε πληροφορίες, όμως δήλωσε πως δεν είναι σίγουρο πως το αυτοκίνητο θα ανήκει στην κατηγορία των σουπερμίνι, όπως ίσχυε με την MiTo. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν απέκλεισε κανένα σενάριο, με το πλέον πιθανό να θέλει τον επερχόμενο εμπορικό «πολιορκητικό κριό» της Alfa να είναι crossover! Με δεδομένο πως η Tonale θα τοποθετείται στο C-Segment -κατηγορία στην οποία μεσουρανεί το Nissan Qashqai– η διάδοχος της Mito (όποιο κι αν είναι το όνομά της) θα βρίσκεται από κάτω. Για να μην υπάρξει εμφύλιος με την επόμενη Giulietta (η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει χάτσμπακ), οι διαστάσεις του ιταλικού μικρομεσαίου θα μεγαλώσουν δημιουργώντας τον απαραίτητο χώρο για το νέο μοντέλο.

Διαβάστε επίσης: Ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta με «καθαρότερους» κινητήρες

Το μόνο σίγουρο -πάντα κατά την Zerbi- είναι πως η Alfa χρειάζεται επειγόντως το βασικό μοντέλο, προκειμένου να φτάσει τον στόχο των 400.000 πωλήσεων ετησίως. Να θυμίσουμε πως η γκάμα της ιταλικής εταιρίας απαρτίζεται από τις premium προτάσεις των Giulia και Stelvio, με την Giulietta να τραβάει το «κάρο» των πωλήσεων, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην δύση της καριέρας της. Μαζί με την Tonale, η βασική Alfa θα βοηθήσει τα μάλα στην επίτευξη των εμπορικών στόχων, που θα εξασφαλίσει ένα ευοίωνο μέλλον για την θρυλική ιταλική εταιρία.

Get it on Google Play Download on the App Store