Έρχεται ολοκαίνουργιο Mitsubishi Outlander

H Mitsubishi έχει ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις για την αντικατάσταση του Outlander, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της εξέλιξης.

Όπως δήλωσε το αφεντικό της Mitsubishi Ευρώπης, Bernard Loire, η 4η γενιά του μεσαίου SUV των «Τριών Διαμαντιών» θα είναι ολοκαίνουργια και θα βασίζεται σε πλατφόρμα της «τριανδρίας» Renault-Nissan-Mitsubishi. Ο Γάλλος δεν έδωσε λεπτομέρειες, όμως το επικρατέστερο σενάριο θέλει μια παραλλαγή της CMF-C/D να αποτελεί το πάτωμα του νέου Outlander, μοιραζόμενο μηχανικά μέρη με τα Nissan Qashqai/X-Trail και Renault Kadjar.

Δείτε ακόμα: «Μαχητικό» το ανανεωμένο Mitsubishi Space Star

Σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το Engelberg Tourer concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και την χαρακτηριστική μάσκα Dynamic Shield να πρωταγωνιστούν, ενώ οι διαστάσεις αναμένεται να αυξηθούν. Η γκάμα θα διαθέτει πλήρες σετ κινητήρων, με την κυριότερη έκδοση να εξακολουθεί να είναι η PHEV (εδώ η αναλυτική δοκιμή), με το plug-in υβριδικό σύνολο να αναμένεται αναβαθμισμένο και την ηλεκτρική, αλλά και τη συνολική αυτονομία να αυξάνονται (στα 70 και 700 χλμ. αντίστοιχα, από 54 και 600 που δηλώνει η Mitsubishi σήμερα).

Διαβάστε επίσης: Νέο crossover MPV Mitsubishi Xpander Cross

Να θυμίσουμε ότι η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν, πως τερματίζει σταδιακά την διάθεση ντίζελ κινητήρων. Οπότε όταν παρουσιαστεί το επόμενο Outlander, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, περιμένουμε αποκλειστικά βενζινοκίνητα μοτέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store