Έρχεται παγκόσμιο ρεκόρ από το Hyundai i30 N Fastback (+video)

Έχουμε ήδη παρακολουθήσει την Fastback εκδοχή του ήδη υπερ-επιτυχημένου Hyundai i30N να πηγαίνει «του σκοτωμού» στο Nurburgring, όπου διεξάγεται το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών εξέλιξης. Τώρα οι Κορεάτες δηλώνουν έτοιμοι όχι μόνο να παρουσιάσουν το δεύτερο μέλος της οικογένειας Ν (τρίτο, αν συμπεριλάβουμε το Veloster που δεν διατίθεται στην Ευρώπη), αλλά και να καταρρίψουν παγκόσμια ρεκόρ μαζί του.

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 N ρίχνει καρότσες σε VW Golf GTI (+video)

Η Hyundai επιστρατεύει τους κορυφαίους οδηγούς της στο WTCC (Gabriele Tarquini) και WRC (Thierry Neuville), προκειμένου να κάνει δικό της το παγκόσμιο ρεκόρ σε έναν αγώνα από την Ρώμη στο Παρίσι. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται, ώστε να μας κρατήσουν και σε αγωνία, όμως λογικά θα πρόκειται για κάτι σχετικό με τον ταχύτερο χρόνο κάλυψης της χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ των δυο ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες μεταξύ 5 «καυτών» μικρομεσαίων! (+video)

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως μηχανικά δεν αναμένεται να υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το i30 N, όπερ σημαίνει πως ο 2.0λιτρος υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος θα έχει δυο εκδόσεις κάτω από το καπό: μία με 250 και μία με 275 ίππους ονόματι Performance Pack. Το κιβώτιο -προς το παρόν- είναι αποκλειστικά χειροκίνητο 6 σχέσεων, όμως η Hyundai έχει ανακοινώσει πως θα τοποθετήσει το αυτόματο 7αρι DCT διπλού συμπλέκτη μέχρι το τέλος του 2019. Λογικά το ίδιο θα συμβεί και με το Fastback. Οι επιδόσεις κοντράρουν άνετα τον «γήινο» ανταγωνισμό στα hot-hatches (οτιδήποτε εκτός Honda Civic Type R, Ford Focus RS και λοιπά, δηλαδή) με 6,1 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και 250 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας (για την Performance Pack).

To επίσημο ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=K_U3xYPDRp0

Get it on Google Play Download on the App Store