Έρχεται «πατημένο» το Hyundai Kona N (+video)

Το σερί της Hyundai με τα μοντέλα N δεν σταματάει στο άρτι παρουσιασθέν i20, αλλά θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατά. Επόμενα τουλάχιστον 2 στη σειρά για τόνωση, τα Tucson και Kona. Το τελευταίο «συνελήφθη» να γυρίζει τέρμα γκάζι στο Nurburgring, ευρισκόμενο στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι το Hyundai Tucson N των 290 ίππων

Παρά το έντονο καμουφλάζ, οι επιθετικές διαθέσεις του κορεατικού crossover δεν κρύβονται. Έχουμε ήδη πάρει μια ιδέα για το πώς θα είναι, μέσω renderings και του Kona N Line, με τους επιθετικούς προφυλακτήρες (όσο κι αν δεν φαίνονται λόγω καμουφλάζ), τις 19άρες ζάντες, την αεροτομή και την χαμηλωμένη ανάρτηση να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Όπως στα υπόλοιπα N, και εδώ θα έχουμε κόκκινες λεπτομέρειες σε splitter, πλαϊνές ποδιές και διαχύτη, με διπλές απολήξεις της εξάτμισης εκατέρωθεν αυτού (εξαίρεση το i20 N, που έχει μονή οβάλ).

Διαβάστε επίσης: Νέο και ελαφρύτερο Hyundai i30 N με έως 280 ίππους

Ομοίως και κάτω από το καπό, την κίνηση αναλαμβάνει ο 2λιτρος T-GDI σε δυο μορφές: 250 ίππων και 353 Nm στην απλή, 280 ίππων και 392 Nm για την Performance. Σε πλήρη αντιστοιχία με το νέο i30 N, ο τρόπος μετάδοσης της ισχύος στους εμπρός τροχούς ποικίλει μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου. Το 6άρι iMT (intelligent Manual Transmission) θα είναι η στάνταρ επιλογή, ενώ το νέο 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT θα προσφέρεται στο Kona N Performance.

Δείτε ακόμα: Πως επιταχύνει το Hyundai Kona Electric; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store