Έρχεται τμήμα Μ από τη Volvo (+video)

Η Volvo ανακοίνωσε την σύσταση τμήματος Μ, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των αυτοκινήτων της μέσω των υπηρεσιών car sharing, αλλά και της μεθόδου leasing που λάνσαρε με το νέο XC40.

Σε πλήρη αντίθεση με το αντίστοιχο τμήμα της BMW – η οποία δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά εναντίον της σουηδικής εταιρίας, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων – τα Volvo M δεν αποσκοπούν στις απόλυτες επιδόσεις εντός και εκτός πίστας, παρά στην βέλτιστη δυνατότητα μετακίνησης (εξ ου και το γράμμα Μ, από το «Μobility») Στα πλαίσια αυτής, τόσο η υπηρεσία car sharing Sunfleet όσο και το πρόγραμμα leasing Care by Volvo, τίθενται υπό την «ομπρέλα» του M. Πώς μεταφράζονται όλες αυτές οι ονομασίες, με λίγα λόγια;

Δείτε επίσης: Νέο Volvo S60 made in USA! (+video)

H Volvo έχει βάλει σκοπό να αλλάξει το τοπίο της παραδοσιακής κτήσης και χρήσης αυτοκινήτου, προσανατολιζόμενη στην βελτιστοποίηση της οδήγησης. Για παράδειγμα, μέσω της θυγατρικής Sunfleet και της νέας keyless τεχνολογίας, ένα αυτοκίνητο Volvo θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς οδηγούς στον χρόνο που θα καθόταν παρκαρισμένο, αν το άφηνε παραδοσιακά ο ιδιοκτήτης του για να πάει στην δουλειά του. Οι ιδιοκτήτες Volvo θα μπορούν να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone τους, η οποία θα τους δίνει πρόσβαση σε διαφορετικά μοντέλα της εταιρίας βάσει της τοποθεσίας τους και των αναγκών τους.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Volvo XC60 T8 Twin Engine 407 PS

Το Care by Volvo, από την άλλη, είναι ένα ιδιότυπο πρόγραμμα leasing στο οποίο η ασφάλεια, τα τέλη και τα λοιπά πάγια έξοδα ενός XC40 επιβαρύνουν την εταιρία, αφήνοντας ως μόνο έξοδο την βενζίνη για τους συνδρομητές της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον CEO της σουηδικής εταιρίας, Hakan Samuelsson, «ήδη οι εφαρμογές της Volvo αποτελούν μία ιδιαιτέρως αποτελεσματική εναλλακτική στα ταξί και τις εταιρίες προσφοράς μετακινήσεων (βλέπε Uber). Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, φιλοδοξούμε το τμήμα Μ να εξυπηρετεί περισσότερους από 5 εκατομμύρια καταναλωτές».

Get it on Google Play Download on the App Store