Έρχεται VW Touareg R με υβριδικό 2λιτρο TSI

Η VW συνεχίζει την έντονη δραστηριότητα και μετά την επίσημη παρουσίαση του VW Golf 8ης γενιάς, επικύρωσε την εξέλιξη της γρήγορης έκδοσης του Touareg.

Βέβαια αργό δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως είναι το γερμανικό SUV, ειδικά στην έκδοση με τον 4λιτρο twinturbo V8 TDI των 422 ίππων και 900 ολόκληρων Nm ροπής. Σε αυτή, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,9 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Το Touareg R υπόσχεται να είναι τουλάχιστον το ίδιο γρήγορο στην ευθεία και σαφώς πιο ζωηρό στις στροφές, με τους μηχανικούς της VW να παρεμβαίνουν σε σασί και λογισμικό αερανάρτησης ώστε να κάνουν τους 2 τόνους του αυτοκινήτου πιο ευέλικτους και άμεσους.

Δείτε ακόμα: Νέο VW Atlas Cross Sport: Το κουπέ που σε πάει παντού

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, όμως σε συνέντευξη του διευθυντή marketing της «ΦαουΒε», Jürgen Stackmann, το ενδεχόμενο ντίζελ κινητήρα για το Touareg R αποκλείεται. Οι Γερμανοί θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος στο μπροστινό τμήμα, προς όφελος της αμεσότητας και της ακρίβειας στο τιμόνι. Ο Stackmann δήλωσε επίσης πως «και βενζινοκινητήρας με πολλά κυβικά δύσκολα θα επιλεγεί». Οπότε ο 4λιτρος V8 twinturbo των Porsche Cayenne Turbo/Lamborghini Urus/Bentley Bentayga επίσης αποκλείεται. Μια βελτιωμένη εκδοχή του 3λιτρου twinturbo V6 θα ήταν μια λύση, όμως τα πρωτότυπα δοκιμών κρύβουν κάτι διαφορετικό κάτω από το καπό.

Πηγές από το Βόλφσμπουργκ αναφέρουν πως το κορυφαίο Touareg R θα κινείται από το νέο υβριδικό σύνολο, που συνδυάζει τον 2λιτρο TSI και ηλεκτροκινητήρα. Στο A6 55 TFSI e quattro, το μοτέρ βενζίνης αποδίδει 252 ίππους και το ηλεκτρικό 143, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τα 367 άλογα και 500 Nm ροπής. Για την περίσταση του Touareg, προβλέπεται τόνωση στον TSI ώστε να ακουμπήσει τα 300 άλογα, στέλνοντας τη συνολική απόδοση πάνω από τους 400 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Νέο υβριδικό Audi A8 με 450 ίππους και 2.5 λτ./100 χλμ.

Εμφανισιακά θα μοιάζει κατά πολύ στις εκδόσεις R-Line, με τις απαραίτητες ενισχύσεις σε προφυλακτήρες, τροχούς και φυσικά την παρουσία του μπλε χρώματος-σήμα κατατεθέν.

Get it on Google Play Download on the App Store