Έρχονται χρεώσεις μετά την αγορά του αυτοκινήτου

Την… δόξα των εφαρμογών στα smartphones φαίνεται πως έχουν ζηλέψει κάποιες εταιρείες αυτοκινήτου, καθώς όπως ακούστηκε τελευταία και συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, σκέπτονται να ξεκινήσουν χρεώσεις μετά την αγορά του αυτοκινήτου. Όπως ακριβώς κάνεις με μία εφαρμογή στο κινητό, που την κατεβάζεις δωρεάν σε πολλές περιπτώσεις και μετά αρχίζουν οι χρεώσεις για διάφορες υπηρεσίες ή για να μην βλέπεις διαφημίσεις κλπ.

Δείτε ακόμη: Από την πρώτη στην τελευταία Mercedes C-Class εν κινήσει (+video)

Συγκεκριμένα, ο προγραμματιστής της Mercedes Markus Ehmann δήλωσε «δουλεύουμε επάνω σε ένα νέο λογισμικό, το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό και στους επιβάτες να ξεκλειδώνουν χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Όπως για παράδειγμα θερμαινόμενα καθίσματα ή θερμαινόμενο τιμόνι κλπ.».

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να δούμε που θα βγει αυτό και τι επιπτώσεις θα έχει εν τέλει για τον τελικό καταναλωτή. Σκεφτείτε για παράδειγμα πως ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι φουλ έξτρα. Ο αγοραστής του θα έχει δώσει για παράδειγμα 40.000 ευρώ για να το αποκτήσει και μετά θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον χρήματα για να θέσει σε λειτουργία θερμαινόμενα καθίσματα ή να ξεκλειδώσει μεγαλύτερη ιπποδύναμη…

Διαβάστε επίσης: Που πάνε τα μεταχειρισμένα diesel της Γερμανίας;

Εξάλλου η τιμή του εκάστοτε αυτοκινήτου θα είναι αυξημένη αν πρέπει να έχει επάνω του όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τα οποία θα πληρώνει κάποιος να ξεκλειδώσει. Μένει να δούμε τελικά που το πάνε οι εταιρείες και πως θα αναπροσαρμόσουν τα εμπορικά σχέδιά τους για το μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store