Έρχονται «καυτές» εκδόσεις του νέου Toyota Yaris

Ακόμα δεν παρουσιάστηκε η 4η γενιά Yaris και η Toyota ανακοίνωσε την πρόθεσή της για εξέλιξη σπορ εκδόσεων, ενώ δεν απέκλεισε σκληροπυρηνικό μοντέλο στα πρότυπα του σημερινού GRMN.

Δείτε ακόμα: Επίσημη πρώτη για το νέο Toyota Yaris!

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison, δήλωσε πως «ετοιμάζουμε μια σειρά από εκδόσεις επιδόσεων του νέου Yaris, ενώ παράλληλα θέλουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς των εκδόσεων παραγωγής με τα αγωνιστικά του WRC». Στο άκουσμα και μόνο αυτών των λέξεων, το μυαλό αυτόματα πηγαίνει σε τουμπανιασμένα homologation specials. Κάτι που, σύμφωνα με τον Harrison, δεν είναι λάθος – αλλά δεν είναι και όπως το περιμένουμε.

Ένα Yaris που θα παραπέμπει στο WRC δεν αποκλείεται, όμως είναι λίγο δύσκολο να κινηθεί στα πρότυπα του VW Polo R WRC, ας πούμε. Περισσότερο θα παραπέμπει στα παλιότερα Citroen C2 και C4 VTS by Loeb, σε βελτιωμένη εκδοχή. Οι αναβαθμίσεις δηλαδή θα είναι περισσότερο αισθητικής φύσεως, μαζί με κάποιες μηχανικές σε στήσιμο και κινητήρα. Ιδιαίτερα στον χώρο του μοτέρ, ο Harrison υπόσχεται «μεγαλύτερη απόδοση και βελτιωμένες επιδόσεις για τις εκδόσεις GR Sport».

Διαβάστε επίσης: Τελικές και ανοίγματα με Toyota Yaris GRMN (+video)

Βέβαια προς ώρας, δεν γνωρίζουμε καν την κανονική απόδοση των νέων κινητήρων του ολοκαίνουργιου Yaris. Το μόνο που έχει ανακοινώσει η Toyota είναι αύξηση στην απόδοση του υβριδικού κατά 15%, όπερ εστί -βάσει του σημερινού- 115 άλογα. Το κατά πόσο θα ανέβει αυτό το νούμερο σε τυχόν έκδοση GR Sport, μένει να το μάθουμε. Όπως και την ισχύ των νέων ατμοσφαιρικών τρικύλινδρων 1.0 και 1.5 λτ. Το μόνο σίγουρο, δυστυχώς, είναι πως διάδοχο του Yaris GRMN κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store