Έρχονται μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από Κίνα!

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, δίνει το «πράσινο φως» στις εξαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με σκοπό να δώσει ώθηση στην εγχώρια αγορά και στον κλάδο του αυτοκινήτου γενικότερα.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από έντονη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων, κάτι που είχε να γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω πτώση, το Πεκίνο ανακοίνωσε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, ώστε να ενισχυθεί η αγορά του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Ποια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι… εφιάλτες!

Μια ακόμα ενέργεια του υπουργείου με σκοπό την στήριξη του κλάδου του αυτοκινήτου, είναι το γεγονός πως επέτρεψε τις εξαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από δέκα κινέζικες πόλεις, όπως το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εμπορίου θα ξεκινήσουν έρευνα για τον εντοπισμό εταιρειών που θα μπορούν να χειριστούν το εξαγωγικό κομμάτι, απαιτώντας παράλληλα την διενέργεια δοκιμών, ώστε η ποιότητα και η ασφάλεια των εξαγόμενων μεταχειρισμένων μοντέλων να είναι διασφαλισμένες. Σύμφωνα πάλι με τους κύκλους του υπουργείου, οι δυνατότητες εξαγωγών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Κίνα είναι τεράστιες, ενώ παράλληλα μπορούν να τονώσουν τον κύκλο εργασιών της εγχώριας αγοράς, μιας και στις ανεπτυγμένες χώρες οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των πωλήσεων μεταχειρισμένων.

Διαβάστε επίσης: Που πάνε τα μεταχειρισμένα diesel της Γερμανίας;

Στην Κίνα, η αγορά των μεταχειρισμένων μοντέλων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, συγκρινόμενη βέβαια με αυτή των νέων αυτοκινήτων. Το 2018, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Κίνα έφτασαν τα 13,82 εκατομμύρια, εν αντιθέσει με καινούργια μοντέλα, τα οποία άγγιξαν τα 28,08 εκατομμύρια. Σε ότι αφορά την έγκριση για εξαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπως δήλωσε ο Alan Kang, αναλυτής της LMC Automotive στη Σαγκάη, «θα πρέπει να την δούμε με καλό μάτι, μιας και θα συμπαρασύρει προς τα πάνω ολόκληρη την αγορά αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Get it on Google Play Download on the App Store