Ιπτάμενα ταξί από την Hyundai και την Uber

Στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas (Consumer Electronics Show), η Hyundai παρουσίασε τα ιπτάμενα ταξί που θα εξελίξει με την Uber. Στην CES η κορεάτικη μάρκα αποκάλυψε το πρωτότυπο S-A1, το οποίο θα εκτελεί αεροπορικές μεταφορές, μέσω της Uber Air.

Δείτε ακόμα: H Hyundai θα λανσάρει 23 ηλεκτρικά έως το 2025

Το μέλλον των μετακινήσεων αναμφίβολα θα έχει ενδιαφέρον: λίγο η ηλεκτροκίνηση, λίγο τα ιπτάμενα ταξί, φαίνεται πως θα ξεχάσουμε ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής. Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει συνεργασία που θα μας… οδηγεί στα ουράνια με τα νέα οχήματα που θα κατασκευάζει η Hyundai.

Από την άλλη η Uber θα προσφέρει τις υπηρεσίες υποστήριξης του εναέριου χώρου και τις συνδέσεις με τις επίγειες μεταφορές. Τα φουτουριστικά κι ιπτάμενα ταξί, θα έχουν τη δυνατότητα να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα χάρη στους ηλεκτροκινητήρες. Αυτοί θα προσφέρουν ταχύτητα ταξιδίου που θα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα. Θα μπορούν να κινούνται σε μέγιστο ύψος έως 2.000 πόδια και με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Η Hyundai αναφέρει πως αρχικά το S-A1 θα έχει πιλότο. Όμως, σύντομα θα μπορεί να κινείται εντελώς αυτόνομα, μεταφέροντας έως τέσσερις επιβάτες. Ο θόρυβος συγκριτικά με τα ελικόπτερα θα είναι χαμηλός, χάρη στους πολλούς μικρούς ρότορες που διαθέτουν.

Διαβάστε επίσης: Έκπτωση σε όλες τις εκδόσεις του νέου Hyundai i10

Ο Jaiwon Shin, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Urban Air Mobility (UAM) της Hyundai δήλωσε: «Το όραμά μας για τις αεροπορικές μετακινήσεις εντός πόλης, θα δώσει μια άλλη πνοή στις αστικές μεταφορές. Αναμένουμε ότι το τμήμα μας θα ​​εκσυγχρονίσει αρκετά τις αστικές κοινότητες και θα προσφέρει περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους. Είμαστε βέβαιοι ότι η Uber Elevate είναι ο σωστός συνεργάτης για να πετύχουμε τους στόχους μας και να προσφέρουμε άμεσα αυτό το καινοτόμο προϊόν».

Get it on Google Play Download on the App Store