Έρευνα: οι γυναίκες «δίνουν» περισσότερες φορές για δίπλωμα

Οι άντρες υποψήφιοι οδηγοί, είναι τρεις φορές πιο πιθανό να πάρουν με την πρώτη το δίπλωμα οδήγησης, από ότι οι γυναίκες. Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον κατέληξε μία νέα έρευνα, από την εταιρεία Car Parts 4 Less, στην Αγγλία, η οποία μελέτησε τη συμπεριφορά και τα αποτελέσματα 1.500 οδηγών.

Δείτε ακόμη: Tι είναι ο «κλέφτης» ηλεκτρόγκαζου;

Συγκεκριμένα, το 52% των αντρών περνά την πρακτική εξέταση με την πρώτη προσπάθεια, ενώ το ποσοστό αυτό στην περίπτωση των γυναικών είναι 39%. Όσον αφορά στην θεωρία, οι άντρες σε ποσοστό 64% περνάνε με την πρώτη, ενώ το ποσοστό αυτό για τις γυναίκες είναι 54%.

Φυσικά, αυτό το αποτέλεσμα δεν σημαίνει ταυτόχρονα πως οι άντρες είναι και καλύτεροι οδηγοί. Και αυτό γιατί μπορεί απλώς οι γυναίκες να είναι πιο διστακτικές, πιο αγχωμένες ή απλώς χειρότερες μαθήτριες από ότι οι άντρες.

Ίσως αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως κατά μέσο όρο χρειάζονται περίπου 16 με 20 ώρες πρακτικών μαθημάτων πίσω από το τιμόνι μέχρι να πάνε στις εξετάσεις, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται 41 ώρες πρακτικής εξάσκησης πίσω από το τιμόνι, μέχρι να πάνε για εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης: 4+1 συνήθειες που φθείρουν το τούρμπο

Πάντως, δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν πως οι άντρες εμπλέκονται σε περισσότερα οδικά ατυχήματα από ότι οι γυναίκες. Κάτι για το οποίο ευθύνεται τόσο το ότι είναι σχετικά περισσότεροι οδηγοί από ότι οι γυναίκες, αλλά και το ότι είναι και πιο επιθετικοί πίσω από το τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store