Έρευνα: Τι αυτοκίνητο έχουν οι επικίνδυνοι οδηγοί;

Ας είμαστε ειλικρινείς… Πολλοί από εμάς έχουμε στερεότυπα και γενικεύσεις οι οποίες συνδέονται και με την αυτοκίνηση. Για παράδειγμα λέμε πως τα ιαπωνικά δεν σπάνε, δεν χαλάνε… Όμως αυτά τα στερεότυπα επεκτείνονται και στον τρόπο οδήγησης των ιδιοκτητών, αναλόγως μάρκας.

Δείτε ακόμη: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει την δύναμή του

Αυτό ακριβώς όμως είναι και το αντικείμενο έρευνας που έγινε από το Check24, το οποίο έρχεται να ανατρέψει τα στερεότυπά μας, σχετικά με τις μάρκες που έχουν τους πιο επικίνδυνους οδηγούς. Όπως θα δείτε λοιπόν και πιο κάτω, η έρευνα η οποία βασίζεται σε δείγμα Γερμανών οδηγών, κατέληξε σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα που μάλιστα προκαλούν έκπληξη.

Μεγαλύτερη όλων το ότι οι πιο… επικίνδυνοι οδηγοί είναι αυτοί των Volvo, καθώς συμμετείχαν στο 6,6% των οχημάτων. Στην δεύτερη θέση είναι αυτοί που έχουν Lancia (μάλλον έχουν παλιά μοντέλα, καθώς πλέον η ιταλική μάρκα δραστηριοποιείται μόνο στην Ιταλία). Στην ίδια θέση, με ποσοστό 6,5% βρίσκονται οι οδηγοί Subaru. Οι οδηγοί των Dacia και Jeep ισοβαθμούν με ποσοστό 6,3% και έτσι κλείνει η πεντάδα.

Διαβάστε επίσης: Είδε τον χάρο με τα μάτια του (+video)

Από την άλλη οι οδηγοί με τις περισσότερες παραβάσεις στους δρόμους (αναφερόμαστε πάντοτε στην Γερμανία όπου και έγινε η έρευνα), είναι αυτοί που οδηγούν Porsche. Ακολουθούν οι οδηγοί των Jaguar, ενώ την τριάδα κλείνουν οι οδηγοί των Volvo. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται οι οδηγοί των BMW και Audi αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store