«Έσκαψε» το αμάξωμα Porsche 911 για την τέχνη

Η τέχνη μπορεί να πάρει πολλές μορφές, οι οποίες δεν είναι πάντα κατανοητές. Αυτή σε τέσσερις τροχούς, ορίζεται ως ένα πανέμορφο και ποθητό αυτοκίνητο. Σαν την Porsche 911, δηλαδή. Ένας καλλιτέχνης, ονόματι Daniel Arsham, το έκανε κυριολεκτικά – αλλά κατέστρεψε μια 992 για να το καταφέρει.

Ο Arsham είναι Αμερικανός visual artist, με ειδίκευση στη γλυπτική, τη ζωγραφική και τις τρισδιάστατες οπτασίες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ειδικά φύλλα χαρτιού ώστε να κάνει διάφορες επιφάνειες να μοιάζουν κατεστραμμένες, χωρίς να συμβαίνει στην πραγματικότητα. Στην λευκή 992 των φωτογραφιών, όμως, οτιδήποτε βλέπουμε δεν είναι ψευδαίσθηση. Ο καλλιτέχνης από το Κλίβελαντ, κυριολεκτικά σκάλισε το αμάξωμα του γερμανικού κουπέ, προκειμένου να του δώσει τη μορφή της κρυσταλλικής διάβρωσης!

Δείτε ακόμα: Έκανε την Lamborghini Aventador… Datsun (+video)

Το καπό, το αριστερό εμπρός φτερό, ο προφυλακτήρας εμπρός και το πίσω φτερό αριστερά, μαζί με τον πίσω προφυλακτήρα, έχουν «σκαφτεί». Η εικόνα που δίνουν, εκτός της «κρυσταλλικής διάβρωσης», θυμίζει την επιφάνεια κρατήρα και είναι μέρος της κολεξιόν «21/10/3019», την οποία ο Arshan θέλει να γεμίσει με παρόμοια δείγματα. Το ίδιο καταστρεπτικό μοτίβο συνεχίζεται στο εσωτερικό, αλλά σε μικρότερη έκταση και με τη μορφή μουτζούρων στα καθίσματα, τις πόρτες και το ταμπλό (τις οποίες ο Arshan ονομάζει «πινελιές εκφραστικότητας»).

Δείτε επίσης: Ελληνικό Peugeot 106 Rallye «υπερπαραγωγή»

Το αυτοκίνητο εκτίθεται στο Chengdu Motor Show, στην Κίνα, αυτή την περίοδο. Ουσιαστικά, και για να μην κρύβουμε λόγια, έχει βανδαλιστεί. Το αμάξωμα είναι γεμάτο τρύπες και βαθουλώματα, ενώ αν έκανε κάτι αντίστοιχο ένα παιδί στα καθίσματα και τις επενδύσεις του εσωτερικού, το πιθανότερο είναι ότι θα πήγαινε για υιοθεσία. Ο Arshan, όμως, και η ίδια η Porsche -που του δώρισε το αυτοκίνητο και παρείχε μηχανικούς για την διαμόρφωση του αμαξώματος- θεωρούν πως κάνουν τέχνη. Συμφωνείτε;

Get it on Google Play Download on the App Store