Ετοιμάζεται το ανανεωμένο Lada Niva 4×4

Οι μηχανές παραγωγής έχουν πάρει για τα καλά μπροστά στο εργοστάσιο της AvtoVaz με σκοπό να φέρουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό την ανανεωμένη version του δημοφιλούς Niva.

Ο κατασκοπευτικός φωτογραφικός φακός έπιασε το υπό εξέλιξη μοντέλο και μας δείχνει πως θα είναι τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο Lada Vesta με νέο κινητήρα Renault

Η ανανεωμένη έκδοση του Niva, έχει τον κωδικό FL (Facelift) και εξωτερικά δεν φαίνεται να έχει σημαντικές αλλαγές από τον προκάτοχό του. Στον τομέα της εμφάνισης τώρα, διακρίνεται πως έχει έναν ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα, που είτε θα λειτουργούν ως φώτα ομίχλης, είτε ως ημέρας. Μια μικρή μεν αλλαγή, αλλά φαίνεται πως κάνει τη διαφορά, μιας και οι Ρώσοι σχεδιαστές γενικότερα δεν δείχνουν και τόσο πρόθυμοι να αλλάξουν ριζικά το Niva. Ωστόσο οι μεγαλύτερες αλλαγές φαίνεται πως θα λάβουν χώρα στην καμπίνα του μοντέλου. Εκεί διακρίνεται ο νέος πίνακας οργάνων, καθώς και τα νέα χειριστήρια για την νέα μονάδα κλιματισμού η οποία θα τοποθετηθεί στα νέα Lada Niva.

Διαβάστε επίσης: Ιδού το εσωτερικό του νέου Lada Niva

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, το Niva θα έχει βελτιωμένα υλικά για την κατασκευή του ταμπλό, αλλά και καλύτερη ηχομόνωση, με σκοπό να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους επιβαίνοντες, οι οποίοι φαίνεται πως θα έχουν στη διάθεσή τους και νέα καθίσματα, με μεγαλύτερη άνεση, ενώ τα πίσω θα έχουν και προσκέφαλα. Επιπλέον ακούγεται πως το τιμόνι θα είναι κι αυτό νέο, με την πλουσιότερη εξοπλιστικά έκδοση Urban, να διαθέτει και πλευρικούς αερόσακους. Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, παραμένει σταθερός στις προτιμήσεις των Ρώσων ο κινητήρας 1,7 λίτρων με ισχύ 83 ίππων που συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η παραγωγή του νέου Lada Niva 4x4 αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου με το μοντέλο να είναι διαθέσιμο προς πώληση το Φεβρουάριο του 2020, χωρίς να υπάρχει κάποια εκτίμηση για την τιμή διάθεσης.

Get it on Google Play Download on the App Store