Ετοιμάζεται το ισχυρότερο Toyota GR86!

Όπως πολύ σωστά θα καταλάβατε κι από τον τίτλο, το Toyota GR86 είναι ο ισχυρότερος αντικαταστάτης του GT86, ο οποίος θα αποδίδει περίπου 260 ίππους!

Το πλήρωμα του χρόνου για το σπορ κουπέ μοντέλο της Toyota έφτασε και πλέον αναμένεται να μας προσφέρει περισσότερη αδρεναλίνη. Κι αυτό χάρη στη μεγαλύτερη ισχύ που θα προσφέρει στον τυχερό κάτοχο.

Δείτε ακόμα: Τυφλός οδηγεί Toyota GT86 τέρμα γκάζι! (+video)

Φαίνεται ότι η Toyota το έχει βάλει για τα καλά στο πλάνο της να ενισχύσει κατά πολύ τα δυναμικά χαρακτηριστικά της. Έτσι μετά την παρουσίαση του πανίσχυρου και τετρακίνητου GR Yaris των 261 ίππων, ήρθε η σειρά του GR86! Ακόμα ένα μοντέλο επιμελημένο από την Gazoo Racing, το οποίο θα πλαισιώσει την GR Supra και το GR Yaris.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια ειδικά τροποποιημένη για το μοντέλο, πλατφόρμα ΤΝGA και οχι σε αυτή της Subaru! Επίσης, σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο, αυτό θα είναι δυνατότερο με 260 ίππους, αλλά ο κυβισμός του turbo κινητήρα θα φτάνει τα 2.4 λίτρα! Νούμερο άκρως απαγορευμένο για την ελληνική φορολογία! Τον συγκεκριμένο κινητήρα τον συναντάμε στα Subaru Legacy και Αscent, με την μετάδοση της κίνησης να εξασφαλίζεται είτε από ένα χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, είτε από αυτόματο με τον ίδιο αριθμό σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει ο boxer των Toyota GT86/Subaru BRZ; (+video)

Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, ο fun to drive χαρακτήρας του μοντέλου αναμένεται να είναι τονισμένος. Τόσο λόγω της αυξημένης ιπποδύναμης, όσο και του γενικότερου ρετουσαρίσματος στον τομέα της ανάρτησης. Από εκεί κι έπειτα βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο σχεδιασμός, η ποιότητα, αλλά και η τεχνολογία της καμπίνας. Μάλιστα η τελευταία θα προσφέρει κι αυξημένη πρακτικότητα. Υπομονή μέχρι το 2021, όπου τότε αναμένουμε να δούμε τα νέα Toyota GR86 και Subaru BRZ. Το πότε ακριβώς θα το μάθουμε εντός του τρέχοντος έτους!

Get it on Google Play Download on the App Store