Έτοιμο για ζελατίνες το πρώτο Koenigsegg Jesko

Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το πρώτο Koenigsegg Jesko ετοιμάζεται να φορτωθεί στη νταλίκα και να μεταφερθεί στον πανευτυχή ιδιοκτήτη του. Το σουηδικό hypercar έχει ολοκληρωθεί και αυτό τον καιρό, υποβάλλεται στα τελευταία τεστ φινιρίσματος πριν την παράδοση.

Το αυτοκίνητο απαθανατίστηκε έξω από το εργοστάσιο των Σουηδών, στο Άνγκελχολμ, βαμμένο στο Battle Grey χρώμα και έχοντας προστατευτικές ταινίες στα πλαϊνά, το splitter και τον πίσω προφυλακτήρα, προκειμένου να μην προκληθούν εκδορές από χαλίκια στο χρώμα. Οι ζάντες είναι προσωρινές και έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τις δοκιμές, καθώς για την παράδοση του Jesko θα δώσουν τη θέση τους στις πεντάκτινες ανθρακονημάτινες των 20 και 21 ιντσών (εμπρός-πίσω αντίστοιχα). Το πορτοκαλί χρώμα στις δαγκάνες των φρένων (6πίστονες με κεραμικούς δίσκους 410 χλστ. εμπρός, 4πίστονες με δίσκους 395 χλστ. πίσω) αντίθετα θα παραμείνει, όντας επιλογή εξατομίκευσης από τον αγοραστή.

Να θυμίσουμε πως ο twinturbo V8 των 5.0 λίτρων παράγει 1.625 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 1.500 Nm ροπής (με καύσιμο E85, 1.300 άλογα με 100άρα βενζίνη) και συνεργάζεται με το επαναστατικό 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Light Speed Transmission. Ο πρωτοποριακός αυτός τύπος μετάδοσης χρησιμοποιεί δίσκους αντί για συγχρονιζέ και μπορεί να «πηδήξει» μέχρι 4 ταχύτητες (από 9η σε 5η, για παράδειγμα). Σε συνδυασμό με το βάρος των 1.420 κιλών (0,88 κιλά ανά ίππο) και την κορυφαία αεροδυναμική, το Jesko επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 2,9 δλ. και φτάνει μέχρι τα 482 χλμ./ώρα. Το Absolut, δε, έχει στόχο τα 500 χλμ./ώρα και επιστημονικά αποδεδειγμένα δυναμική για τελική 531 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store