Έτσι οδηγείς αυτόματο, διπλού συμπλέκτη (+video)

Η BMW έχει ένα από τα πιο προηγμένα κιβώτια διπλού συμπλέκτη το οποίο ονομάζει DCT. Σίγουρα όμως δεν είναι όλοι οι οδηγοί εξοικειωμένοι με τη χρήση του, ενώ πολλοί δεν ξέρουν ούτε τα βασικά (δες εδώ τι είναι και πως λειτουργεί ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη). Για αυτό το λόγο η γερμανική μάρκα ετοίμασε ένα video στο οποίο εστιάζει στα σημαντικότερα στοιχεία ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και δει του DCT.

Δείτε ακόμη: Τα μυστικά της οδήγησης με χειροκίνητο κιβώτιο (+video)

Το πρώτο πράγμα λοιπόν στο οποίο αναφέρεται είναι στο τι ακριβώς πρέπει να κάνεις όταν θες να αφήσεις το αυτοκίνητό σου ακινητοποιημένο ή πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το κιβώτιο όταν το αυτοκίνητο κινείται με λίγα χιλιόμετρα, καθώς έχει αρκετές διαφορές από ένα κλασσικό κιβώτιο με μετατροπέα ροπής. Έτσι, όταν αφήνεις το φρένο, το αυτοκίνητο δεν ξεκινά να κινείται αλλά θα πρέπει να πατήσεις το γκάζι, όπως σε ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Νέο αυτόματο κιβώτιο για μοντέλα της MINI

Τέλος, αναφέρεται και στο κουμπί Drive Logic το οποίο ρυθμίζει την ταχύτητα με την οποία θα γίνονται οι αλλαγές των σχέσεων. Για παράδειγμα όταν οδηγείς στην πόλη και δεν χρειάζεσαι ταχύτητα, τότε αφήνει τη ρύθμιση στο Normal. Όταν όμως είσαι σε μία γρήγορη διαδρομή, τότε μπορείς να πατήσεις το κουμπί τρεις φορές και να έχεις ακαριαίες αλλαγές ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store