Η πόλη του μέλλοντος από την Toyota! (+video)

Στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης CES 2020 η Toyota μας αποκάλυψε το όραμα της για το μέλλον των πόλεων, με την παρουσίαση της Woven City!

H Woven City, η πόλη του μέλλοντος στην Ιαπωνία, θα είναι γεμάτη τεχνολογία, αποτελώντας ένα εργαστήρι εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών.

 Δείτε ακόμα: Η Toyota ετοιμάζει SUV έκδοση του νέου Yaris

H Woven City θα βρίσκεται στους πρόποδες του όρου Fuji και αρχικά θα φιλοξενεί 2.000 κατοίκους, με την πρώτη φάση κατασκευής της να ξεκινάει εντός του 2021. Αυτή τη φουτουριστική πόλη σχεδίασε ο Δανός αρχιτέκτονας Bjakre και την παρουσίασε ο ισχυρός άνδρας της ιαπωνικής μάρκας, Akio Toyoda. Τα σπίτια θα είναι από ξύλο, με τις οροφές τους να καλυμμένες από φωτοβολταϊκά, ενώ θα υπάρχουν αισθητήρες που θα ελέγχουν διαρκώς την υγεία των κατοίκων. Οι ενεργειακές ανάγκες της πόλης θα καλύπτονται από τις κυψέλες υδρογόνου, οι οποίες κι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας της.

Διαβάστε επίσης: 31 χρόνια Lexus: To κερδισμένο στοίχημα της Toyota

Στην Woven City η Toyota θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό και πλήρως διασυνδεδεμένο οικοσύστημα, με τους κατοίκους να είναι υπάλληλοι και ερευνητές της μάρκας. Εκεί θα μπορούν στη συνολική έκταση των 710 στρεμμάτων οι ερευνητές να διεξάγουν όλες τις μελέτες τους, αλλά κι όλες τις δοκιμές που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση. Άλλωστε οι μετακινήσεις τους θα γίνονται με τέτοια αυτόνομα οχήματα!

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Toyota Corolla 1.2T 116 PS

Οι δρόμοι της Woven City θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη θα κινούνται τα οχήματα που θα μπορούν να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες. Στη δεύτερη θα συνυπάρχουν οχήματα χαμηλότερης ταχύτητας και πεζοί. Η τρίτη θα είναι εντός των πάρκων και θα κινούνται αποκλειστικά με τα πόδια! Ενώ για την καλύτερη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων θα υπάρχει μια κεντρική πλατεία και ένα μεγάλο πάρκο.

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο!

Get it on Google Play Download on the App Store