Έτσι θα είναι η νέα Mercedes GLE Coupe (+video)

Mετά από έναν καταιγισμό κατασκοπευτικών φωτογραφιών, teaser, video teaser και επίσημα σκίτσα είχαμε επιτέλους την αποκάλυψη της νέας Mercedes GLE. Σήμερα επιστρέφουμε στα σενάρια, καθώς παίρνουμε μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη Coupe.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χ-Τomi Design μας δείχνει την άποψή του για το γερμανικό crossover, αντλώντας έμπνευση από τις κατασκοπευτικές εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από τις δοκιμές της υπό εξέλιξη GLE Coupe. Σε αυτή ξεχωρίζει η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής, στο κλασικό μοτίβο της παραπομπής σε κουπέ σχήματα. Όπως και η συμβατική μορφή SUV, έτσι και το crossover θα διαθέτει όλες τις νέες τεχνολογίες και την πλήρη γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας GLE.

Δείτε ακόμα: Παντός εδάφους Mercedes E-Class All Terrain 4×4² (+video)

Η κανονική GLE μας συστήθηκε ως GLE 450 4MATIC με 6κύλινδρο μοτέρ και ήπιο υβριδικό σύστημα με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα (επιπλέον 22 ίπποι και 250 Nm ροπής για μικρό διάστημα) και απόδοση 367 ίππων και 500 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωσή της σύμφωνα με τους Γερμανούς είναι στα 8,3 έως 9,6 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 190 με 220 γρ./χλμ.CO2. Όλες οι εκδόσεις της νέας Mercedes GLE θα συνεργάζονται με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Φυσικά θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου αλλά και επαναφορτιζόμενη υβριδική.

Στο εσωτερικό εικόνα θα λέγαμε πως διαφοροποιείται αισθητά από αυτή των υπόλοιπων μοντέλων της Mercedes κυρίως χάρη στους αεραγωγούς που δεν είναι κυκλικοί, και στον σχεδιασμό του ταμπλό. Φυσικά στην καμπίνα κυριαρχούν τα ποιοτικά υλικά όπως λένε οι Γερμανοί, ενώ την παράσταση κλέβουν οι δύο μεγάλες οθόνες (12,3 ιντσών αμφότερες), μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων.

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα πήρε για test drive Mercedes GLE και τα έκανε γης Μαδιάμ!

Η 2η γενιά της GLE Coupe θα λανσαριστεί σε κάποιο σημείο του πρώτου μισού για το 2019, με τις πωλήσεις να ξεκινούν αμέσως μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store