Έτσι θα είναι τα νέα Ford Focus RS και ST

Μόλις εχθές η Ford μας παρουσίασε και επισήμως το ολοκαίνουργιο Focus, το οποίο πλέον βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του και μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για αυτό και να δείτε επίσημες εικόνες και videos εδώ. Σήμερα όμως ήταν η σειρά του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi Design να πάρει τα ηνία… και να μας παρουσιάσει μέσα από ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες πως θα μοιάζουν οι κορυφαίες εκδόσεις του νέου Focus.

Δείτε ακόμη: Νέες εικόνες για την Alfa Romeo Giulia Coupe

Ο λόγος φυσικά για τα Ford Focus ST και Ford Focus RS, τα οποία όπως είναι λογικό θα ακολουθήσουν το λανσάρισμα της νέας γενιά και θα πρέπει να τα περιμένουμε το 2019. Ο X-Tomi λοιπόν, πήρε το νέο Ford Focus και επάνω σε αυτό πρόσθεσε τις απαραίτητες πινελιές προκειμένου να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι μας περιμένει από τα hot hatch της μάρκας.

Το Ford Focus ST, λογικά δεν θα αργήσουμε να το δούμε, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μοτέρ 1.5 λτ. το οποίο θα αποδίδει 275 ίππους. Νούμερο εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε την χωρητικότητα του μοτέρ. Εμφανισιακά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ιδιαίτερες αλλαγές πέραν των μαρσπιέ χαμηλά περιμετρικά στο αμάξωμα, των ανασχεδιασμένων ζαντών αλουμινίου, της διακριτικής αεροτομής στο πίσω μέρος και των σχετικών λογότυπων στην επιθετική μαύρη μάσκα εμπρός και στην πέμπτη πόρτα πίσω.

Από την άλλη το νέο Ford Focus RS σίγουρα θα είναι επιθετικότερο εμφανισιακά, πιστό στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες γενιές του. Θα διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγάλη αεροτομή οροφής, μαρσπιέ, διαφοροποιημένες ζάντες, αλλαγμένη μάσκα και καπό με αεραγωγούς. Και μηχανικά όμως θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, καθώς οι φήμες κάνουν λόγο για ισχυρότερο μοτέρ 2.3 λτ. το οποίο σε συνδυασμό με ήπια υβριδική τεχνολογία θα ξεπερνά τους 400 ίππους και τα 580 Nm ροπής. Φυσικά θα είναι και αυτό τετρακίνητο, ενώ το κιβώτιό του θα είναι αποκλειστικά αυτόματο, διπλού συμπλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Νέο Audi A6 Avant με υβριδική τεχνολογία (+video)

Προς το παρόν το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση των αυτοκινήτων και να δούμε αν και κατά πόσο οι φήμες θα επαληθευτούν.

Get it on Google Play Download on the App Store