Έτσι θα είναι το ανανεωμένο VW Arteon

Λίγες ημέρες μετά τα επίσημα σκίτσα της VW και πριν το επίσημο ντεμπούτο του, το Kolesa.ru μας δείχνει πώς θα είναι η τελική μορφή του ανανεωμένου Arteon.

Στις ψηφιακές απεικονίσεις των Ρώσων έχουμε μόνο τη σεντάν μορφή, όμως η μεγάλη είδηση του φρεσκαρίσματος στο Arteon είναι η προσθήκη έκδοσης Shooting Brake (που υπάρχει ήδη στην κινεζική αγορά), ώστε να συναγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα την Mercedes CLA Coupe (και την αντίστοιχη Shooting Brake). Καθώς απεικονίζεται η έκδοση R-Line, ο εμπρός προφυλακτήρας φέρει μεγάλες εισαγωγές και πιο επιθετικό προφίλ, ενώ και οι ζάντες φτάνουν στις 20 ίντσες αντλώντας παράλληλα έμπνευση από το σχέδιο αυτών του νέου Audi RS 4.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτικό VW Arteon R-Line Edition με έως 272 ίππους

Αυτό που κεντρίζει ιδιαίτερα το βλέμμα, είναι η διαμόρφωση των LED ημέρας. Η εξωτερική λωρίδα φτάνει μέχρι το κέντρο της μάσκας, οδηγώντας ουσιαστικά το μάτι από τα άκρα του εμπρός μέρους στον «πυρήνα»: το σήμα της VW. Κάτι παρόμοιο συναντάμε στο σημερινό Arteon, με τη μορφή χρωμιωμένης λωρίδας. Αν οι Γερμανοί επιλέξουν να το περάσουν στο τελικό προϊόν, θα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτηριστικό καθώς τα ενιαία φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο. Στο πίσω μέρος τα πράγματα είναι πιο συγκρατημένα, περιοριζόμενα σε σκουρόχρωμα κρύσταλλα και ανασχεδιασμένα γραφικά για τα φωτιστικά σώματα.

Η έτερη μεγάλη είδηση, αφορά τα δρώμενα κάτω από το δυναμικό αμάξωμα. Η έκδοση R παίρνει θέση στην κορυφή της γκάμας, κατά πάσα πιθανότητα με το πολυδοκιμασμένο τρίπτυχο 2.0λιτρου TSI-συστήματος τετρακίνησης 4Motion-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Στα αρχικά στάδια της εξέλιξης (πίσω στο 2017), οι Γερμανοί εξέτασαν το ενδεχόμενο ενός twinturbo 3.0λιτρου VR6 και απόδοση άνω των 400 ίππων, όμως έκτοτε δεν έχει ακουστεί τίποτα περισσότερο. Οπότε βάσει λογικής, τα 333 άλογα του νέου Golf R θα κινούν και το κορυφαίο Arteon.

Διαβάστε επίσης: Το κινεζικό VW Arteon των 11.600 ευρώ

Στην υπόλοιπη γκάμα, TSI και TDI θα είναι η «καρδιά» του μοντέλου ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει plug-in υβριδική εκδοχή GTE, λογικά προέλευσης αντίστοιχου Passat. Περισσότερα στις 24 Ιουνίου, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store