Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό HR-V!

Η Honda μας έδωσε μια καλή πρώτη γεύση από το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της λίγο πριν το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, που στην αγορά της Κίνας ονομάζεται e:NS1,

Βέβαια αυτό που πρέπει να σημειώσουμε, είναι πως η Honda ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την αγορά της Κίνας και όλα θα είναι κάτω από την ονομασία e:N Series. Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι SUV και θα φέρουν τα ονόματα e:NS1 & e:NP1 και κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζονται στο νέο HR-V και αναμένεται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2022. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο ηλεκτροκινητήρας του e:NS1 θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 68,8 kWh, με την ισχύ να αγγίζει τους 201 ίππους, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 483 χλμ. Οι φήμες ωστόσο αναφέρουν πως θα υπάρχει και μια ακόμη έκδοση με ισχύ 180 ίππων, χωρίς να γίνεται λόγος για τη μέγιστη αυτονομία που θα προσφέρει αυτή η version. Όμως και οι δυο εκδόσεις θα έχουν τελική που θα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα. 

Σε ότι αφορά τη σχεδίαση τώρα, το e:NS1 έχει πολλά κοινά στοιχεία με το HR-V, ειδικά το εμπρόσθιο τμήμα με τη κλειστή μάσκα και τα αιχμηρά φανάρια. Στο πλάι διακρίνονται οι έξυπνα κρυμμένες χειρολαβές για τις πίσω πόρτες, ενώ στο οπίσθιο μέρος του αυτοκινήτου όμορφα είναι τα πιο σκούρα φωτιστικά σώματα που ενώνονται με λωρίδα LED, με το λογότυπο της «Honda» να υπάρχει ολογράφως στο κέντρο της 5ης πόρτας. Προς το παρόν η ιαπωνική εταιρεία δεν προέβη σε αποκάλυψη της καμπίνας, οπότε πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Βέβαια αναμένουμε να έχει έντονες δόσεις τεχνολογία, με ψηφιακό πίνακα οργάνων με διάσταση 12,3 ιντσών κι αντίστοιχα ευμεγέθη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.

Όπως ανακοίνωσε κι οι ιθύνοντες της Honda το νέο ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται σε μια επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το Honda e και αναμένεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στο Jazz Crosstar και το νέο HR-V σε επίπεδο διαστάσεων. Για τη φόρτιση τώρα του ηλεκτρικού SUV της Honda θα υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτιση 50kW η οποία θα επιτρέπει στη μπαταρία να φορτίζει έως και το 80% σε περίπου 30 λεπτά. Συνδεδεμένο με ένα wallbox 7kW στο σπίτι, μια πλήρης φόρτιση θα διαρκεί λίγο περισσότερο από εννέα ώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store