Έτσι θα είναι το νέο Toyota Crown

Επί 15 γενιές και 67 ολόκληρα χρόνια, το Toyota Crown αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και λίγα πια πισωκίνητα σεντάν του Ιάπωνα κατασκευαστή. Όλα γύρω του αλλάζουν, όμως, κι όλα γίνονται crossover. Μοναδική επιλογή για επιβίωση, η προσαρμογή.

Η Toyota έχει ήδη πατεντάρει τη μορφή που θα έχει το ιστορικό της μοντέλο στο μέλλον, αποποιούμενο τον χαρακτήρα της «κούρσας» και ενστερνιζόμενο την κουπέ-SUV τεχνοτροπία.  Η 16η γενιά του θα μετονομαστεί σε «Crown Cross», θυμίζοντας λίγο από Lamborghini Urus στο σχεδιασμό του αμαξώματος και τοποθετούμενη απέναντι στα Renault Arkana, Peugeot 408 και Citroen C4 X. Οι φίλοι μας στο Kolesa.ru ετοίμασαν τα σχετικά renderings, όπου απεικονίζεται ένα ιδιαίτερα δυναμικό σχήμα και σε περίοπτη θέση η ενιαία διάταξη των φωτιστικών σωμάτων εμπρός-πίσω.

Τα μέχρι στιγμής τεχνικά χαρακτηριστικά κάνουν λόγο για μήκος 4.930 χλστ., πλάτος 1.840 χλστ., ύψος 1.540 χλστ. και μεταξόνιο 2.850 χλστ., διαστάσεις που εμφανίζουν αύξηση σε κάθε τομέα συγκριτικά με το σημερινό σεντάν, πλην μεταξονίου (4.910 x 1.800 x 1.465 x 2.920 χλστ. αντίστοιχα). Ιαπωνικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το Crown Cross θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-K, με βασικό κινητήρα τον 2.5άρη υβριδικό τετρακύλινδρο των 226 ίππων και αποκλειστική συνεργασία με CVT κιβώτιο, αλλά προσφέροντας επιλογές μεταξύ κίνησης στους δύο ή όλους τους τροχούς. Πολύ πιθανή η τοποθέτηση του plug-in hybrid συνόλου των 306 ίππων, αλλά και ενός τετρακύλινδρου 2.4 τούρμπο. Περιμένουμε την 15η Ιουλίου για περισσότερες λεπτομέρειες, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store