Έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο Lada Niva

Τα αυτοκίνητα της Lada μπορεί να καταργούνται από τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των ολοένα και πιο αυστηρών προδιαγραφών ρύπων, ωστόσο η AvtoVAZ συνεχίζει την εξέλιξη του πιο αναγνωρίσιμου μοντέλου της, του Niva –ή 4×4 όπως αποκαλείται τα τελευταία χρόνια. Και το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το τελικό προϊόν.

Δείτε ακόμα: Το νέο Lada Niva που δεν είδαμε ποτέ!

Το Niva 4×4 California αποτίει φόρο τιμής στην αντίστοιχη έκδοση του ρωσικού «κατσικιού» και αποτελεί την ιδέα του Dennis Ponyatov, για κάτι ανάλογο στον διάδοχο – όταν παρουσιαστεί. Πρωτοεμφανίστηκε το 2018 στην πλατφόρμα Behance της Adobe, όμως ήταν έτοιμο από το 2016. Εξ ου και οι έντονες επιρροές από το Range Rover Evoque εμπρός, με το πίσω μέρος να αντλεί έμπνευση από τα μοντέλα της Volvo.

Σε αντίθεση με την τάση γιγαντισμού των νέων μοντέλων, το λευκό California μένει κοντά στις διαστάσεις του αρχικού αξιοποιώντας την πρωτότυπη διαρρύθμιση των πίσω θυρών. Οι δυο πόρτες ανοίγουν πρακτικά στο μέσο των πίσω θόλων, επιτρέποντας στο αμάξωμα να συγκρατηθεί στο μήκος.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση γιγάντων: Το Suzuki Jimny αποχαιρετά το Lada Niva (+video)

Ωστόσο οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν καταλήξει στις τελικές κατευθύνσεις τον νέου Niva, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που κατέθεσαν για πατεντάρισμα. Και μεταφέρουν σχεδόν αυτούσιο το πρωτότυπο 4×4 Vision. Όμως μια ματιά στο αντίστοιχο California, θα μπορούσε να τους αλλάξει ελαφρά την γνώμη.

Get it on Google Play Download on the App Store